Желе з агрусу на зиму – 8 простих рецептів з фото покроково
Желе з агрусу з апельсином на зиму
Желе з агрусу з апельсином – це чудове поєднання смаків! Якщо ви не були прихильницею варення з аґрусу, то перед цим желе ви не зможете встояти.
Порції: 2
Час приготування: 45 хв.
Інгредієнти:
Аґрус – 1,5 кг.
Апельсин – 3 шт.
Цукор – 2 кг
Процес приготування:
Порада: якщо ви любите гіркуватий присмак апельсинової шкірки, то зрізати її зовсім не обов’язково.
Моєму наші продукти і очищаємо від шкірки і плодоніжок.
Поділяємо апельсин на часточки і відправляємо разом з ягодами в м’ясорубку. Отриману масу добре перемішуємо.
Відправляємо її в емальовану каструлю, зверху засипаємо цукром і ставимо на плиту. Чекаємо поки маса закипить, після чого продовжуємо варити ще 20-25 хв.
Варення готове. Тепер потрібно підготувати банки стерилізувати їх, а також кришечки. Розливаємо варення і закатуємо. Для зберігання перевертаємо їх вгору будинок.