Желе з агрусу на зиму – 8 простих рецептів з фото покроково

Желе з агрусу з апельсином на зиму

Желе з агрусу з апельсином – це чудове поєднання смаків! Якщо ви не були прихильницею варення з аґрусу, то перед цим желе ви не зможете встояти.

Порції: 2

Час приготування: 45 хв.

Інгредієнти:

  • Аґрус – 1,5 кг.
  • Апельсин – 3 шт.
  • Цукор – 2 кг

Процес приготування:

Порада: якщо ви любите гіркуватий присмак апельсинової шкірки, то зрізати її зовсім не обов’язково.

  • Моєму наші продукти і очищаємо від шкірки і плодоніжок.
  • Поділяємо апельсин на часточки і відправляємо разом з ягодами в м’ясорубку. Отриману масу добре перемішуємо.
  • Відправляємо її в емальовану каструлю, зверху засипаємо цукром і ставимо на плиту. Чекаємо поки маса закипить, після чого продовжуємо варити ще 20-25 хв.
  • Варення готове. Тепер потрібно підготувати банки стерилізувати їх, а також кришечки. Розливаємо варення і закатуємо. Для зберігання перевертаємо їх вгору будинок.
  • Приємного апетиту!