Желе з агрусу на зиму – 8 простих рецептів з фото покроково

Желе з агрусу з чорною смородиною

Желе з агрусу з чорною смородиною виходить дуже густим і ніжним. Таке ласощі буде смачним як у чистому вигляді, так і в якості начинки для випічки. Це ідеальний рецепт, щоб порадувати своїх домочадців!

Порції: 10

Час готування: 4 — 6 годин

Інгредієнти:

  • Агрус – 2 кг.
  • Смородина – 1 кг
  • Цукровий пісок – 1,5 кг.
  • Вода – 1 ст.

Процес приготування:

  • Спочатку потрібно всі ягоди промити, перебрати їх і очистити від непотрібних гілочок і хвостиків.
  • Висипаємо ягоди в каструлю, заливаємо водою і ставимо на плиту. Потрібно дочекатися кипіння, тоді ягоди трохи розваряться і пустять сік.
  • Тепер знімаємо каструлю і даємо масі охолонути. Краще поставити каструлю в таз з холодною водою,щоб процес йшов швидше.
  • Ягоди треба прим’яти ложкою або лопаткою.
  • Тепер підготуємо велику миску, друшляк і марлю, складену в 4 рази. В марлю кладемо ягоди і вичавлюємо сік.
  • Сік ставимо на вогонь і варимо, поки не випарується майже ½ від початкового кількості рідини. Рідина під час варіння обов’язково помішувати.
  • До соку додаємо цукор з розрахунку 1:1, і доводимо суміш до кипіння, після чого тримаємо на вогні ще 5 – 10 хв. При цьому помішуючи і знімаючи утворюється пінку.
  • Тепер желе готове і його можна розливати по банках. Але відразу не закочує, а чекаємо поки охолоне. Після цього закриваємо металевими кришками.
  • Порада: щоб желе довше зберігалося, вибирайте для цього сухе і темне місце.

    Приємного апетиту!