Желе з агрусу на зиму – 8 простих рецептів з фото покроково
Желе з агрусу з чорною смородиною
Желе з агрусу з чорною смородиною виходить дуже густим і ніжним. Таке ласощі буде смачним як у чистому вигляді, так і в якості начинки для випічки. Це ідеальний рецепт, щоб порадувати своїх домочадців!
Порції: 10
Час готування: 4 — 6 годин
Інгредієнти:
Агрус – 2 кг.
Смородина – 1 кг
Цукровий пісок – 1,5 кг.
Вода – 1 ст.
Процес приготування:
Спочатку потрібно всі ягоди промити, перебрати їх і очистити від непотрібних гілочок і хвостиків.
Висипаємо ягоди в каструлю, заливаємо водою і ставимо на плиту. Потрібно дочекатися кипіння, тоді ягоди трохи розваряться і пустять сік.
Тепер знімаємо каструлю і даємо масі охолонути. Краще поставити каструлю в таз з холодною водою,щоб процес йшов швидше.
Ягоди треба прим’яти ложкою або лопаткою.
Тепер підготуємо велику миску, друшляк і марлю, складену в 4 рази. В марлю кладемо ягоди і вичавлюємо сік.
Сік ставимо на вогонь і варимо, поки не випарується майже ½ від початкового кількості рідини. Рідина під час варіння обов’язково помішувати.
До соку додаємо цукор з розрахунку 1:1, і доводимо суміш до кипіння, після чого тримаємо на вогні ще 5 – 10 хв. При цьому помішуючи і знімаючи утворюється пінку.
Тепер желе готове і його можна розливати по банках. Але відразу не закочує, а чекаємо поки охолоне. Після цього закриваємо металевими кришками.
Порада: щоб желе довше зберігалося, вибирайте для цього сухе і темне місце.