Желе з агрусу на зиму – 8 простих рецептів з фото покроково

Рецепт желе з агрусу на зиму з червоною смородиною

Желе з агрусу з червоною смородиною – це дуже приємне і гармонійний смак ласощі. Ягоди агрусу і смородини також добре доповнюють вітамінний склад один одного. Таке желе буде не тільки ароматним, але і корисним, особливо взимку!

Порції: 2

Час приготування: 1 годину

Інгредієнти:

  • Аґрус – 500 гр.
  • Червона смородина – 800 гр.
  • Цукровий пісок – 800 гр.

Процес приготування:

  • Перебираємо агрус і смородину, промиваємо під проточною водою і даємо їм обсохнути.
  • В окремих ємностях раздавливаем ягоди товкачиком, видавлюючи з них сік. Потім не змішуючи віджимаємо з допомогою марлі і друшляка сік.
  • Сік червоної смородини відправляємо в каструлю для варива, додаємо сюди ягідки агрусу і смородини, а також цукор. Добре перемішуємо нашу ягідну масу.
  • Ставимо каструлю на вогонь до кипіння і продовжуємо варити, збавивши, вогонь протягом 30-40 хв.
  • Тепер готове варення ще гарячим розливаємо по банках, закатуємо і відправляємо в темний час на зберігання.
  • Приємного апетиту!