Желе з агрусу на зиму – 8 простих рецептів з фото покроково
Рецепт желе з агрусу на зиму з червоною смородиною
Желе з агрусу з червоною смородиною – це дуже приємне і гармонійний смак ласощі. Ягоди агрусу і смородини також добре доповнюють вітамінний склад один одного. Таке желе буде не тільки ароматним, але і корисним, особливо взимку!
Порції: 2
Час приготування: 1 годину
Інгредієнти:
Аґрус – 500 гр.
Червона смородина – 800 гр.
Цукровий пісок – 800 гр.
Процес приготування:
Перебираємо агрус і смородину, промиваємо під проточною водою і даємо їм обсохнути.
В окремих ємностях раздавливаем ягоди товкачиком, видавлюючи з них сік. Потім не змішуючи віджимаємо з допомогою марлі і друшляка сік.
Сік червоної смородини відправляємо в каструлю для варива, додаємо сюди ягідки агрусу і смородини, а також цукор. Добре перемішуємо нашу ягідну масу.
Ставимо каструлю на вогонь до кипіння і продовжуємо варити, збавивши, вогонь протягом 30-40 хв.
Тепер готове варення ще гарячим розливаємо по банках, закатуємо і відправляємо в темний час на зберігання.