Заливне з яловичого язика – 7 простих і смачних рецептів покроково з фото

Покроковий рецепт приготування холодцю з перепелиними яйцями

Заливне є не тільки холодною закускою, але і прикрасою столу. У цьому рецепті з яйцями і вареною морквою ми поділимося секретом, як легко і красиво викласти інгредієнти, щоб страва стала шедевром.

Інгредієнти:

  • Яйце перепелине – 4-6 шт.
  • Язик яловичий – 1 шт. (0,6-0,8 кг)
  • Білок свіжого яйця – 1 шт.
  • Желатин – 2 пакетика
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква велика– 1 шт.
  • Петрушка для прикраси
  • Сіль і перець – за смаком
  • Лимон – ¼ шт.

Процес приготування:

  • Для заливного будемо використовувати бульйон від варіння язика, але можна окремо зварити бульйон курячий або на кістках. Мова добре промийте, при необхідності замочіть в холодній воді на кілька годин, щоб від м’яса відокремилася слиз і згустки крові.
  • Поставте його варитися на повільний вогонь, води повинно бути вдвічі більше обсягу язика. Знімайте піну, через годину після закипання додайте трохи солі і перцю, покладіть в каструлю очищені цілі цибулини і моркву. Варіть 2-2,5 години, і коли мова буде готовий — перекладіть його в крижану воду на 5 хвилин, це допоможе з легкістю його почистити.
  • Цибуля вам більше не знадобиться, а морква відкладіть в сторону. Для того щоб бульйон став прозорим, його потрібно освітлити. Візьміть невелику миску, змастіть часточкою лимона всередині, вичавлюючи сік на стінки, і помістіть туди охолоджений білок. Трохи збийте виделкою і помістіть в каструлю з трохи остившім бульйоном. Знову поставте на вогонь каструлю і прокип’ятіть 10 хвилин, білок повинен згорнутися. Проціджуємо бульйон через 3 шари марлі, так він вийде абсолютно прозорим.
  • У склянку холодної води додайте желатин по інструкції. Залиште набухати і вилийте в бульйон, дотримуючись пропорції, розмішайте.
  • Зваріть яйця перепелині, почистіть і наріжте навпіл. Щоб з вареної моркви отримати гарні квіточки – зробіть в цілому овоче глибокі 3-5 борозенок вздовж від краю до краю. А потім наріжте кружечками. Мова поріжте довгастої соломкою. Зелень петрушки промийте і розберіть на листя.
  • Візьміть овальну або прямокутну довгу форму. Вилийте трохи бульйону на дно і поставте в холодильник на 20 хвилин, щоб схопився. Викладаємо квітки моркви, навколо них викладаємо петрушку і хвилею по діагоналі викладаємо яйця жовтком вниз (так як викладаємо верхній лицьовий шар) і заливаємо бульйоном, відправляємо застигати в холод. Останнім викладіть скибочки язика і залийте бульйоном. На застигання знадобиться близько 3 годин.
  • Перед подачею опустіть форму в гарячу воду на 2 хвилини, після чого страва легко вийде з форми. Переверніть його на плоске блюдо за розміром.

Подавайте до столу, як холодну закуску, для поліпшення апетиту.