Покроковий рецепт приготування холодцю з перепелиними яйцями
Заливне є не тільки холодною закускою, але і прикрасою столу. У цьому рецепті з яйцями і вареною морквою ми поділимося секретом, як легко і красиво викласти інгредієнти, щоб страва стала шедевром.
Інгредієнти:
- Яйце перепелине – 4-6 шт.
- Язик яловичий – 1 шт. (0,6-0,8 кг)
- Білок свіжого яйця – 1 шт.
- Желатин – 2 пакетика
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква велика– 1 шт.
- Петрушка для прикраси
- Сіль і перець – за смаком
- Лимон – ¼ шт.
Процес приготування:
- Для заливного будемо використовувати бульйон від варіння язика, але можна окремо зварити бульйон курячий або на кістках. Мова добре промийте, при необхідності замочіть в холодній воді на кілька годин, щоб від м’яса відокремилася слиз і згустки крові.
- Поставте його варитися на повільний вогонь, води повинно бути вдвічі більше обсягу язика. Знімайте піну, через годину після закипання додайте трохи солі і перцю, покладіть в каструлю очищені цілі цибулини і моркву. Варіть 2-2,5 години, і коли мова буде готовий — перекладіть його в крижану воду на 5 хвилин, це допоможе з легкістю його почистити.
- Цибуля вам більше не знадобиться, а морква відкладіть в сторону. Для того щоб бульйон став прозорим, його потрібно освітлити. Візьміть невелику миску, змастіть часточкою лимона всередині, вичавлюючи сік на стінки, і помістіть туди охолоджений білок. Трохи збийте виделкою і помістіть в каструлю з трохи остившім бульйоном. Знову поставте на вогонь каструлю і прокип’ятіть 10 хвилин, білок повинен згорнутися. Проціджуємо бульйон через 3 шари марлі, так він вийде абсолютно прозорим.
- У склянку холодної води додайте желатин по інструкції. Залиште набухати і вилийте в бульйон, дотримуючись пропорції, розмішайте.
- Зваріть яйця перепелині, почистіть і наріжте навпіл. Щоб з вареної моркви отримати гарні квіточки – зробіть в цілому овоче глибокі 3-5 борозенок вздовж від краю до краю. А потім наріжте кружечками. Мова поріжте довгастої соломкою. Зелень петрушки промийте і розберіть на листя.
- Візьміть овальну або прямокутну довгу форму. Вилийте трохи бульйону на дно і поставте в холодильник на 20 хвилин, щоб схопився. Викладаємо квітки моркви, навколо них викладаємо петрушку і хвилею по діагоналі викладаємо яйця жовтком вниз (так як викладаємо верхній лицьовий шар) і заливаємо бульйоном, відправляємо застигати в холод. Останнім викладіть скибочки язика і залийте бульйоном. На застигання знадобиться близько 3 годин.
- Перед подачею опустіть форму в гарячу воду на 2 хвилини, після чого страва легко вийде з форми. Переверніть його на плоске блюдо за розміром.
Подавайте до столу, як холодну закуску, для поліпшення апетиту.