Заливне з яловичого язика – 7 простих і смачних рецептів покроково з фото

Заливне з яловичого язика, прикрашене оливками

Заливне за таким рецептом вийде яскравим і смачним. Візьмемо оливки двох квітів, зелені і чорні, і отримаємо дуже гарну страву.

Інгредієнти:

  • Язик яловичий – 1 шт.
  • Морква середня – 1 шт.
  • Желатин – 30 г (2 пакетики)
  • Оливки без кісточок – 0,5 банки
  • Оливки (чорні оливки без кісточок – 0,5 банки
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Сіль і приправи – за смаком

Процес приготування:

  • Вимитий мова помістіть в каструлю з товстим дном, залити водою і закип’ятити. Першу воду злийте, помийте мову і каструлю, і знову поставте на вогонь. Додайте неочищену цибулину і лавровий лист і варіть в залежності від розміру язика, до його готовності 2,5-3 години на маленькому вогні. За 30 хвилин до готовності покладете цілу, добре вимиту моркву.
  • Готовий язик, ще гарячий, опускаємо в таз з водою і льодом до охолодження. Знімаємо з язика шкіру, починаючи від кореня. Половину язика ближче до основи ріжемо кубиками, решту – пластинами 0,5 див.
  • Маслини і оливки наріжте колечками. Можна їх перемішати, а можна викладати шарами. Бульйон процідіть через дрібне сито. Нагрійте бульйон, додайте попередньо замочений желатин, перемішайте до розчинення і при необхідності досоліть.
  • У тарілку викладіть пластини язика і маслини, залийте шаром гарячого або теплого бульйону, поставте в холод на 20 хвилин, щоб він зафіксував нижню частину. Засипаємо кубики язика упереміш з зеленими оливками і виливаємо ще бульйон до повного занурення в ньому продуктів. Ставимо застигати в холодильник на 3 години.
  • Після застигання можна розділити заливне на порції і розкласти на тарілки чи опустити блюдо в гарячу воду на пару хвилин і перевернути його на сервірувальну плоску тарілку, а різати вже за столом.

Приємного апетиту!