Простий рецепт холодцю з яловичого язика з додаванням агар-агару
З агар-агаром бульйон застигає швидше, ніж з желатином в кілька разів, тому якщо часу зовсім небагато, та при тому бульйон вже є, рецепт такого заливного доведеться дуже до речі.
Інгредієнти:
- Язик яловичий – 1 шт. (0,6 кг)
- Суміш перцю горошком і сіль – за смаком
- Цибулина – 1 шт.
- Агар-агар – 14 р.
- Бульйон курячий або яловичий – 1 л.
- Яйця варені – 2 шт.
- Морква варена – 1 шт.
Процес приготування:
- Варимо мову до повної готовності в залежності від розміру 2-3 години. За 30 хв до готовності в воду помістимо горошини перцю, цілу головку цибулі і трохи солі. Знімаємо з поверхні піну час від часу.
- Поки вариться мову, займемося бульйоном. Бульйон процідіть, і порахуйте необхідну кількість агар-агару з розрахунку 7 р. на 500 мл рідини. Не зайвим будемо подивитися пропорції в інструкції на упаковці. Бульйон розігрійте, і склянку теплої рідини вилийте в окремий сотейник, додайте агар-агар, перемішайте і залиште на 15 хвилин. Потім з’єднайте з бульйоном і знову поставте на вогонь, доведіть до кипіння, періодично помішуючи. Зніміть з плити.
- Готовий язик опускаємо в холодну воду на 5 хвилин, можна додати трохи льоду, щоб з легкістю зняти шкірку. Остуджуємо і ріжемо невеликими шматочками різної форми. Яйця ріжемо на 4-6 частин, моркву — на підлозі-кружечки.
- У форму наливаємо бульйон, ставимо в холодильник на 5 хвилин, щоб желе трохи схопилося, викладаємо підготовлені продукти в хаотичному порядку і заливаємо бульйоном до верху. Ставимо в холодильник застигати на 30-60 хвилин.
Приємного апетиту!