Заливне з яловичого язика – 7 простих і смачних рецептів покроково з фото

Простий рецепт холодцю з яловичого язика з додаванням агар-агару

З агар-агаром бульйон застигає швидше, ніж з желатином в кілька разів, тому якщо часу зовсім небагато, та при тому бульйон вже є, рецепт такого заливного доведеться дуже до речі.

Інгредієнти:

  • Язик яловичий – 1 шт. (0,6 кг)
  • Суміш перцю горошком і сіль – за смаком
  • Цибулина – 1 шт.
  • Агар-агар – 14 р.
  • Бульйон курячий або яловичий – 1 л.
  • Яйця варені – 2 шт.
  • Морква варена – 1 шт.

Процес приготування:

  • Варимо мову до повної готовності в залежності від розміру 2-3 години. За 30 хв до готовності в воду помістимо горошини перцю, цілу головку цибулі і трохи солі. Знімаємо з поверхні піну час від часу.
  • Поки вариться мову, займемося бульйоном. Бульйон процідіть, і порахуйте необхідну кількість агар-агару з розрахунку 7 р. на 500 мл рідини. Не зайвим будемо подивитися пропорції в інструкції на упаковці. Бульйон розігрійте, і склянку теплої рідини вилийте в окремий сотейник, додайте агар-агар, перемішайте і залиште на 15 хвилин. Потім з’єднайте з бульйоном і знову поставте на вогонь, доведіть до кипіння, періодично помішуючи. Зніміть з плити.
  • Готовий язик опускаємо в холодну воду на 5 хвилин, можна додати трохи льоду, щоб з легкістю зняти шкірку. Остуджуємо і ріжемо невеликими шматочками різної форми. Яйця ріжемо на 4-6 частин, моркву — на підлозі-кружечки.
  • У форму наливаємо бульйон, ставимо в холодильник на 5 хвилин, щоб желе трохи схопилося, викладаємо підготовлені продукти в хаотичному порядку і заливаємо бульйоном до верху. Ставимо в холодильник застигати на 30-60 хвилин.

Приємного апетиту!