Заливне з яловичого язика – 7 простих і смачних рецептів покроково з фото

Як зварити смачне заливне в мультиварці?

Як приємно, що техніка може скоротити час приготування і полегшити нам роботу. Мультиварка візьме на себе всі складності приготування язика і бульйону і скоротить час готування.

 Інгредієнти:

  • Язик яловичий не великий – 1 шт.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Желатин в гранулах – 20 р.
  • Зубчики часнику – 3 шт.
  • Сіль – щіпка
  • Цибуля ріпка– 1 шт.

Процес приготування:

  • Вимити мова, якщо маєте час — слід вимочити його в прохолодній воді кілька годин для усунення залишків крові. Разом з очищеною цибулиною помістіть мову в чашу мультиварки, додайте спеції і сіль, залийте водою і поставте на програму «Тушкування» на 3,5 години.
  • Коли приготування закінчиться мову необхідно опустити в миску з крижаною водою на 2 хвилини, після чого зняття шкіри з нього буде легким процесом. Очистіть і відкладіть його вбік остигати.
  • Бульйон процідіть за допомогою сита або марлі, складеної в декілька шарів і змішайте з желатином, який попередньо замочили у воді. Поставте бульйон на вогонь, не даючи закипіти, і помішуючи, чекайте розчинення кристалів. Додайте роздавлений часник за допомогою преса. Ще раз процідіть бульйон або шумівкою вийміть з бульйону залишки часнику.
  • Остиглий за цей час мова розріжте на шматки бажаної форми і додайте до страви. Для прикраси додайте за бажанням зелень, консервовані кукурудзу або горошок, відварені яйця. Ще теплим бульйоном залийте мову і поставте в холод на 3 години до застигання желе.