Заливне з яловичого язика – 7 простих і смачних рецептів покроково з фото

Дуже смачне заливне з язика з зеленим горошком

Приготування холодцю — це захоплююче заняття. Чим більше фарб в ньому від різних продуктів, тим він красивіший і різноманітніша палітра смаку. Горошок для цієї страви беремо заморожений, з ним смачніше і він дуже добре поєднується з яловичиною.

Інгредієнти:

  • Горошок зелений морозиво – 5 ст. л.
  • Яловичий язик– 1 шт. (0,5 кг)
  • Желатин – 3 ст. л.
  • Сіль і перець – за смаком
  • Перець духмяний горошок– 4 шт.
  • Лаврове листя – 5 шт.
  • Петрушка і кріп для прикраси

Процес приготування:

  • Спочатку потрібно відварити до готовності мову. У каструлю об’ємом 7 літрів наливаємо холодну воду і занурюємо мову. Поставимо каструлю на плиту до закипання. Посолимо, додамо горошок перцю і лаврушку, варимо 3 години, після чого відразу перекладаємо у велику миску з дуже холодною водою на 4 хвилини. Мова чистимо від шкірки і залишаємо остигати. Нарізаємо остиглий мову тонкими пластинами.
  • Горошок перекладаємо в сотейник з киплячою водою і варимо 2 хвилини, опрокидываем на друшляк і охолодити. Розміщуємо 2/3 гороху на дно посуду, в якій будемо збирати заливне. На нього викладаємо скибочки язика, гілочки петрушки і кропу, і недбало посипаємо рештою горохом.
  • Для приготування заливки на 250 мл гарячого бульйону піде 0,5 ст. л. желатину. Оцінюємо блюдо з мовою на місткість, проціджуємо потрібну кількість бульйону через сито, перемішуємо желатин з рідиною, розігріваємо, але не кип’ятимо, і залишаємо для набухання 15-20 хвилин.
  • Не поспішаючи заливаємо бульйоном форму і ставимо в холодне місце на 3 години до абсолютного застигання.
  • Приємного апетиту!