Заливне з яловичого язика – 7 простих і смачних рецептів покроково з фото

Як приготувати холодець з яловичого язика без желатину?

Замінити використання желатину можна продуктами з великим вмістом колагену. Його багато в індичих лапах і крилах, можна використовувати гусячі або півнячі, тільки не курячі. Подавати холодець будемо в порційних формах.

Інгредієнти:

  • Язик яловичий – 1 шт. (до 1,2 кг.)
  • Морква – 1 шт.
  • Індичі лапи і крила – 0,5 кг.
  • Цибулина – 2 шт.
  • Часник – 3 зубчики
  • Морква варена– 1 шт.
  • Сіль, лаврове листя – за смаком
  • Горошини чорного і запашного перцю – за смаком
  • Морква варена – 1 шт.
  • Зелень – кілька гілочок

Процес приготування:

  • Мова добре вимиваємо, чистимо від жилок і жиру, після вимочуємо в холодній воді з сіллю, лавровим листом, перцем 6 годин, можна довше. Лапки і крила індика очищаємо від пір’я, лусочок і кігтів та інших зайвих елементів і добре промиваємо.
  • Ставимо каструлю з водою на вогонь, кип’ятимо і закладаємо в неї моркву цілком і цибулину, додаємо трохи солі, горошки перцю, лаврушку і перекладаємо мову в киплячий бульйон. Варимо його 2,5 години до готовності. При готовності відразу опускаємо м’ясо в таз з холодною водою, завдяки цьому прийому легше буде чистити товсту шкіру язика.
  • Проціджуємо бульйон через сито або марлю і покласти в нього чиста мова, лапи і крила індика. Додаємо зубчики часнику, цибулю, прянощі і варимо ще 2,5 години, поки бульйон не стане густим і клейким.
  • З моркви вирізаємо фігурки (кола, квадрати або зірки). Мова дістанемо, остудимо і наріжемо довільними шматками. Моркву і мова викладаємо в невеликі глибокі форми, кидаємо туди ж листочки зелені і заливаємо бульйоном. Даємо охолонути і ставимо в холодильник для повного застигання.

Дістаємо форми і подаємо до столу холодець.