Як зварити холодець зі свинячих ніжок і рульки – 7 смачних рецептів з фото покроково
Варимо холодець зі свинячих ніжок і рульки в скороварці
Це рецепт приготування холодцю з допомогою скороварки. Про час готування думку господинь розходиться: можна варити від години до трьох годин. Визначте час з власного досвіду. По даному рецепту вам пропонується поварити холодець протягом 2-х годин. Набір м’яса для холодцю можете змінити по своєму смаку.
Інгредієнти:
Свинячі ніжки – 4 шт.
Свиняча рулька – 1 шт.
Цибулю і моркву – по 1 шт.
Сіль, духм’яний і чорний перець – за смаком.
Часник – 1 головка.
Процес приготування:
Ніжки і рульку добре промийте і ножем ретельно видаліть весь бруд, особливо на ніжках.
Складіть ці продукти в просту каструлю, залийте водою і закип’ятіть.
Потім воду разом з пінкою злийте, ніжки і рульку ще раз промийте і покладіть в скороварку.
Покладіть до м’яса цибулину з лушпинням і очищену моркву. Додайте туди ж горошини чорного і запашного перцю і по своєму смаку посоліть.
М’ясо залийте водою, щоб вона була повністю покрита.
Скороварку щільно закрийте і поставте на плиту на великий вогонь.
Після появи пари і шиплячого звуку вогонь зробіть мінімальним. Варіть холодець протягом 2-х годин.
Після закінчення цього часу вогонь вимкніть, відкривайте кришку згідно інструкції – охолодивши каструлю або випустивши пар через клапан.
Шумівкою вийміть з бульйону все м’ясо з кісточками і покладіть його на тарілку.
Бульйон процідіть на друшляк.
Остигле м’ясо розділіть на довільні шматочки, видалити всі кісточки.
Розкладіть м’ясо в будь-які форми або тарілки.
Варену моркву порізати на кружечки і додайте до м’яса. Покладіть в кожну тарілку подрібнений часник і свіжу петрушку.
Приготованим бульйоном залийте м’ясо.
Формочки з холодцем остудіть при домашньої температурі, потім поставте на ніч у холодильник.
Подайте до цього смачного страви хрін, аджику або часниковий соус і відварну картоплю.