Як зварити холодець зі свинячих ніжок і рульки – 7 смачних рецептів з фото покроково
Покроковий рецепт холодцю зі свинячих ніжок, рульки і курки
Холодець, приготований за цим рецептом зі свинячих продуктів з додаванням курячого м’яса, вийде у вас дуже ніжним і смачним і не розтане при домашньої температурі. Єдиний недолік – його приготування вимагає багато часу, хоча процес зовсім простий.
Інгредієнти:
Ніжки свинячі – 2-4 шт.
Свиняча рулька – 1 шт.
Курка – 1 або ½ шт.
Цибуля – 1 шт.
Часник – 1-2 головки.
Лист лавра – 4 шт.
Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Свинячі ніжки, попередньо вимочені протягом кількох годин у холодній воді, і рульку ретельно промийте і ножем видаліть всю грязь. Ніжки надріжте посередині, рульку разрубите навпіл, курку розрізати на дві частини.
У велику каструлю покладіть ніжки, рульку, курку і повністю залийте їх водою.
На великому вогні доведіть холодець до кипіння і зніміть всю пінку з поверхні.
Варіть холодець протягом 5-6 годин на дуже маленькому вогні і під закритою кришкою, щоб він ледь кипів, тобто нудився.
Холодець посоліть за смаком.
Через годину-півтора від початку кипіння дістаньте курку з бульйону. Вона повинна розваритися, і м’ясо повинно добре відділятися від кісточок.
За 1 годину до закінчення готування покладіть в холодець очищений цибулю і листочки лавра.
Після закінчення 5-6 годин все м’ясо з каструлі дістаньте і виберіть з нього кісточки. Свинину і курку подрібніть ножем або розділіть руками.
У бульйон покладіть подрібнений часникодавку часник і добре перемішайте.
З поверхні бульйону ретельно зніміть весь жир. Можна бульйон остудити, щоб жир застиг, потім його акуратно зняти. На ньому потім можна посмажити картоплю.
Подрібнене м’ясо покладіть в бульйон і розмішайте.
Холодець розлийте по тарілках або інших формах і поставте в холодильник для застигання. По своєму смаку можете прикрасити яйцем або свіжою зеленню.