Як зварити холодець зі свинячих ніжок і рульки – 7 смачних рецептів з фото покроково
Як зварити смачний холодець без додавання желатину?
Щоб холодець з рульки і ніжок добре застиг без додавання желатину, важливо варити його в невеликій кількості води і не додавати воду в процесі варіння. Нехай бульйону вийде менше, зате холодець буде відмінний.
Інгредієнти:
Свинячі ніжки – 2 шт.
Рулька – 1 шт.
Моркву і цибулю – по 1 шт.
Лист лавра – 3 шт.
Чорний перець горошок, сіль і часник – за смаком.
Процес приготування:
Ніжки і рульку ретельно промийте водою з допомогою щіточки, щоб видалити весь бруд.
Складіть їх у велику каструлю і повністю залийте водою.
На великому вогні доведіть бульйон до кипіння, зніміть з його поверхні пінку і варіть холодець на мінімальному вогні протягом 5 годин під прикритою кришкою, щоб частина води випарувалася.
Ніжки і рульку можна періодично перевертати, щоб краще розварилися.
Через 5 годин покладіть в холодець очищені цибулину, моркву, листя лавра, посоліть за смаком і поваріть ще 1 годину.
Приготоване м’ясо вийміть з бульйону в окремий посуд. Трохи охолодіть його і виберіть всі кісточки. Великі шматочки м’яса наріжте ножем, а м’ясо з ніжок розділіть руками.
Бульйон процідіть через сито, щоб видалити дрібні кісточки, перець і лавр.
З поверхні бульйону зніміть ложкою або ополоником шар жиру, адже він псує вигляд і смак холодцю. Залишки жиру добре видаляються паперовим рушником.
Нарізане м’ясо перекладіть в бульйон.
Додайте до нього по своєму смаку подрібнений на часничниці або дрібно нарізаний часник.
Холодець перемішайте і розлийте по тарілках. Можете декорувати холодець, свіжою зеленню або вареним яйцем.
Охолодіть страву спочатку при звичайній температурі, потім поставте на кілька годин у холодильник.