Як зварити холодець зі свинячих ніжок і рульки – 7 смачних рецептів з фото покроково
Простий рецепт холодцю зі свинячих ніжок і рульки з желатином
У даному рецепті вам пропонується приготувати смачний холодець з додаванням желатину. Такий холодець швидко застигне, буде чудово тримати будь-яку форму, а часу для варіння потрібно менше. Розрахунок желатину такий: на 1 л бульйону береться 20 г желатину.
Інгредієнти:
Свинячі ніжки – 4 шт.
Рулька середніх розмірів – 1 шт.
Желатин – 50 г (або 3 ст. л.).
Цибуля – 1 шт.
Чорний перець – 1 ч. л.
Часник і сіль – за смаком.
Процес приготування:
Ніжки і рульку для холодцю вимочіть протягом кількох годин у холодній воді. Потім ретельно вимийте їх з допомогою кухонної губки.
Всі шматочки м’яса покладіть у велику каструлю і залийте холодною водою.
Каструлю поставте на великий вогонь і доведіть до кипіння.
Потім цей перший бульйон з пінкою вилийте, ніжки і рульку промийте і, заливши водою, продовжуйте варити.
Варіть холодець на маленькому вогні під закритою кришкою протягом 4-х годин. Цього часу достатньо, щоб м’ясо добре разварилось.
За годину до закінчення готування покладіть в холодець неочищену цибулину, горошини чорного перцю і посоліть страву за своїм смаком.
Замочіть на 50 хвилин у склянці холодної води потрібну кількість желатину.
Зварене м’ясо вийміть з бульйону, видалити всі кісточки і наріжте його на невеликі шматочки поперек волокон. М’ясо з ніжок розділіть на шматочки руками.
Бульйон процідіть через сито.
Замочений желатин перекладіть в бульйон і добре перемішайте, щоб він повністю розчинився. Для кращого розчинення, бульйон поставте на маленький вогонь, тільки не кип’ятіть.
Покладіть у бульйон з желатином подрібнене м’ясо і додайте дрібно нарізаний часник.
Приготований холодець розлийте по формах або тарілках і остудіть при домашньої температурі. Можете прикрасити його кружечками вареного яйця, і свіжою зеленню.
Потім поставте холодець на ніч у холодильник. Перед подачею до столу акуратно зніміть з поверхні холодцю жир.