Як зварити холодець зі свинячих ніжок і рульки – 7 смачних рецептів з фото покроково

Як приготувати смачні холодець в мультиварці?

 

Мультиварка значно спрощує процес варіння холодцю. Приготований в ній холодець завжди виходить дуже міцним і ароматним.

Інгредієнти:

  • Свинячі ніжки – 2 шт.
  • Свиняча рулька – 1 шт.
  • Цибулю і моркву – по 1 шт.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Лист лавра і чорний перець – за смаком.

Процес приготування:

  • Свинячу рульку і ніжки ретельно помийте водою з допомогою щіточки і зіскоблити ножем всю грязь.
  • Почистіть і промийте цибулину і моркву.
  • У чашу мультиварки покладіть всі вимиті продукти і залийте холодною водою до рівня верхньої позначки чаші.
  • На режимі «Варка» під закритою кришкою доведіть холодець до кипіння. Зніміть з поверхні усю пінку і посоліть блюдо.
  • Потім закрийте кришку і встановіть режим «Гасіння» на 4,5 години.
  • За цей час почистіть і подрібніть часник і можете займатися іншими справами.
  • За одну годину до закінчення програми додайте в холодець горошки чорного перцю і листочки лавра.
  • За 10 хвилин до дзвінка таймера з холодцю шумівкою вийміть все м’ясо з кісточками.
  • У бульйон покладіть подрібнений часник і доведіть бульйон до кипіння. Вимкніть прилад.
  • М’ясо трохи остудіть, виберіть з нього кісточки і розберіть м’ясо на довільні шматочки.
  • Отриману м’ясну нарізку розкладіть у будь-які форми.
  • Додайте у формочки для декору варену моркву, яйце і консервовану кукурудзу.
  • Розлийте по формочках приготований бульйон.
  • Остудіть холодець при кімнатній температурі і помістіть на кілька годин в холодильник.
  • Приємного апетиту!