Як приготувати смачні холодець в мультиварці?
Мультиварка значно спрощує процес варіння холодцю. Приготований в ній холодець завжди виходить дуже міцним і ароматним.
Інгредієнти:
- Свинячі ніжки – 2 шт.
- Свиняча рулька – 1 шт.
- Цибулю і моркву – по 1 шт.
- Сіль – 1 ст. л.
- Лист лавра і чорний перець – за смаком.
Процес приготування:
Свинячу рульку і ніжки ретельно помийте водою з допомогою щіточки і зіскоблити ножем всю грязь.
Почистіть і промийте цибулину і моркву.
У чашу мультиварки покладіть всі вимиті продукти і залийте холодною водою до рівня верхньої позначки чаші.
На режимі «Варка» під закритою кришкою доведіть холодець до кипіння. Зніміть з поверхні усю пінку і посоліть блюдо.
Потім закрийте кришку і встановіть режим «Гасіння» на 4,5 години.
За цей час почистіть і подрібніть часник і можете займатися іншими справами.
За одну годину до закінчення програми додайте в холодець горошки чорного перцю і листочки лавра.
За 10 хвилин до дзвінка таймера з холодцю шумівкою вийміть все м’ясо з кісточками.
У бульйон покладіть подрібнений часник і доведіть бульйон до кипіння. Вимкніть прилад.
М’ясо трохи остудіть, виберіть з нього кісточки і розберіть м’ясо на довільні шматочки.
Отриману м’ясну нарізку розкладіть у будь-які форми.
Додайте у формочки для декору варену моркву, яйце і консервовану кукурудзу.
Розлийте по формочках приготований бульйон.
Остудіть холодець при кімнатній температурі і помістіть на кілька годин в холодильник.
Приємного апетиту!