Як зварити холодець зі свинячих ніжок і рульки – 7 смачних рецептів з фото покроково

Холодець з свинячих ніжок, рульки і яловичини

З безлічі рецептів холодцю вам пропонується варіант його приготування з додаванням яловичини. М’ясо яловичини візьміть без кісточки, адже у нас є і ніжки, і свиняча рулька. У вас вийде ситне і смачне блюдо для святкового столу.

Інгредієнти:

  • Свинячі ніжки – 4 шт.
  • Яловичина – 0.5 кг.
  • Свиняча рулька невелика – 1 шт.
  • Цибулю і моркву – по 2 шт.
  • Сіль, перець, часник – за смаком.
  • Свіжа зелень для декору.

Процес приготування:

  • Свинячі ніжки замочіть на одну годину в теплій воді з додаванням оцту. Це допоможе краще прибрати бруд.
  • Потім ніжки і рульку промийте і ножем видаліть залишки бруду. Промийте шматок яловичини. Свинячі ніжки надріжте вздовж, щоб краще проварилися зо, а рульку разрубите на шматочки.
  • У велику каструлю складіть все підготовлене м’ясо і повністю залийте його холодною водою.
  • Помістіть каструлю на великий вогонь і доведіть до кипіння.
  • Потім гарячий бульйон мутний з пінкою злийте, шматочки м’яса промийте холодною водою і покладіть назад у каструлю.
  • Повторно залийте м’ясо холодною водою і варіть на маленькому вогні під закритою кришкою протягом 5 годин.
  • Потім покладіть в холодець очищені цибулини і моркву, додати горошини чорного перцю і листки лавра, посоліть за смаком і поваріть холодець ще одну годину. У готовому холодець хрящі і м’ясо повинні вільно відділятися від кісточок.
  • Зварене м’ясо вийміть з каструлі і перекладіть в окрему миску.
  • Потім його переберіть, видаляючи всі кісточки. Ніжки розділіть на шматочки руками, а яловичину і м’ясо з рульки, наріжте ножем поперек волокон.
  • Гарячий бульйон процідіть через сито для видалення залишків кісток і перцю, а потім за допомогою ополоника або ложки зніміть весь жир з поверхні.
  • Подрібнене м’ясо перекладіть в бульйон, додайте дрібно нарізаний часник. Все добре перемішайте і спробуйте на смак.
  • Холодець розлийте в обрану вами посуд, декорують його за своїм смаком і залишити для застигання: спочатку при кімнатній температурі, потім в холодильнику.
  • Приємного апетиту!