Хрусткі малосольні огірки в каструлі швидко – 7 класичних рецептів приготування з фото покроково

Швидкі малосольні огірки в каструлі гарячим розсолом

Малосольні огірки гарячим розсолом – це один з найпопулярніших способів приготування. Гарячий розсіл значно скорочує час готування, а ось на смак огірки залишаться такими ж хрусткими і смачними. Трохи зусиль даний овочеве ласощі готово!

Порції: 16

Час приготування: 20 хв.

Інгредієнти:

  • Огірки – 2 кг.
  • Сіль – 3ст.л.
  • Вода – 1,5 л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Перець (чорний) – 8 горошин
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Кріп (парасольки) – 5 шт.
  • Листя смородини – 8 шт.
  • Гвоздика – 7 бутонів
  • Часник – 3 шт.

Процес приготування:

  • Огірки промиваємо проточною водою. Відрізаємо у них кінці. І розрізаємо на 4 частини.
  • Часник очищаємо і ділимо на часточки. Зелень промиваємо водою.
  • Для готування візьмемо трилітрову каструлю. На дно укладаємо кілька парасольок кропу, 2 листочки смородини і 2 лаврових листа, пару бутонів гвоздики і часникових зубчиків.
  • Потім зверху кладемо половину від усієї кількості огірків. Знову повторюємо шар із зелені, і знову кладемо огірки. Завершуємо ще одним шаром із зелені, гвоздики і часнику.
  • В окремій мисці підготуємо розсіл. Для цього кип’ятимо воду і розчиняємо у ній цукор і сіль.
  • Заливаємо розсолом огірки. Придавлюємо зверху все тарілкою. І залишаємо на добу.
  • Готово! Приємного апетиту!