Хрусткі малосольні огірки в каструлі швидко – 7 класичних рецептів приготування з фото покроково
Швидкі малосольні огірки в каструлі гарячим розсолом
Малосольні огірки гарячим розсолом – це один з найпопулярніших способів приготування. Гарячий розсіл значно скорочує час готування, а ось на смак огірки залишаться такими ж хрусткими і смачними. Трохи зусиль даний овочеве ласощі готово!
Порції: 16
Час приготування: 20 хв.
Інгредієнти:
Огірки – 2 кг.
Сіль – 3ст.л.
Вода – 1,5 л.
Цукор – 1 ст. л.
Перець (чорний) – 8 горошин
Лавровий лист – 4 шт.
Кріп (парасольки) – 5 шт.
Листя смородини – 8 шт.
Гвоздика – 7 бутонів
Часник – 3 шт.
Процес приготування:
Огірки промиваємо проточною водою. Відрізаємо у них кінці. І розрізаємо на 4 частини.
Часник очищаємо і ділимо на часточки. Зелень промиваємо водою.
Для готування візьмемо трилітрову каструлю. На дно укладаємо кілька парасольок кропу, 2 листочки смородини і 2 лаврових листа, пару бутонів гвоздики і часникових зубчиків.
Потім зверху кладемо половину від усієї кількості огірків. Знову повторюємо шар із зелені, і знову кладемо огірки. Завершуємо ще одним шаром із зелені, гвоздики і часнику.
В окремій мисці підготуємо розсіл. Для цього кип’ятимо воду і розчиняємо у ній цукор і сіль.
Заливаємо розсолом огірки. Придавлюємо зверху все тарілкою. І залишаємо на добу.