Хрусткі малосольні огірки в каструлі швидко – 7 класичних рецептів приготування з фото покроково

Класичні малосольні огірки холодним розсолом

Малосольні огірки холодним розсолом – це перевірений класичний варіант приготування. Такі огірки виходять неймовірно привабливими, апетитними і хрусткими. Спробуйте і вам обов’язково захочеться повторити!

Порції: 8

Час приготування: 15 хв.

Інгредієнти:

  • Огірки – 1 кг
  • Сіль – 70 гр.
  • Листя смородини – 6 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Кріп – 1 гілочка

Процес приготування:

  • Огірки миємо й видаляємо кінчики.
  • Листя смородини і кріп також промиваємо водою.
  • Воду кип’ятимо і розмішуємо в ній сіль. Залишаємо солону воду охолоджуватися.
  • У каструлю викладаємо 3 листків смородини, лавровий лист і частина нарізаного кропу. На них укладаємо плоди огірків, а зверху знову кладемо зелень.
  • Коли соляний розчин охолов, заливаємо його в каструлю. Накриваємо каструлю і залишаємо на кілька годин, потім переміщаємо в холодильник. Закуска буде готова через 1 добу.
  • Порада: Щоб огірки не пересолити, на другий день краще дістати їх і перекласти на тарілку. Залишився розсіл можна підкласти ще кілька огірків.

    Приємного апетиту!