Холодець із судака – 7 покрокових рецептів приготування з фото
Дуже смачне холодець, приготоване з судака і щуки
Холодець можна робити з будь-якого виду риби. Традиційно використовують філе судака. Його м’ясо практично не має кісток, ми додамо в нього щуку, кістки якої досить великі, що також допоможе швидко впорається з обробленням риби.
Інгредієнти:
Судак – 800-1000 гр.
Щука – 700 гр.
М’якоть білого хліба – 200 гр.
Морква – 1 шт.
Цибуля – 2 шт.
Часник – 2 зубчики.
Яйце – 1 шт.
Желатин – 15-20 гр.
Спеції (запашний перець горошком, чорний перець, лавровий лист) – за смаком.
Сіль – за смаком.
Зелень.
Процес приготування:
Розбираємо щуку: відокремлюємо голову, видаляємо хребет і кістки, ложкою відокремлюємо м’ясо від шкіри.
Моркву очищаємо і ріжемо на дрібні кубики. Цибулю і часник подрібнюємо ножем. Хліб замочуємо у воді на 15 хвилин.
Змішуємо м’ясо щуки, овочі, хліб, білок одного яйця, солимо. Загортаємо Начинку в шкіру щуки, загортаємо її в харчову плівку, варимо 30-40 хвилин і залишаємо остигати.
Судака розрізаємо уздовж, відокремлюємо голову і плавники. Окремо варимо філе судака. Для приготування бульйону голову і плавники кладемо в каструлю, туди ж відправляємо одну цибулину, лавровий лист і перець горошком, трохи солимо, варимо 50-60 хвилин на невеликому вогні. Бульйон проціджуємо через марлю або сито.
У невеликій кількості води розводимо желатин, залишаємо його хвилин на 15-20 і виливаємо в бульйон.
Для заливного беремо велике блюдо, на дно наливаємо бульйон приблизно на 1 сантиметр, даємо йому трохи застигнути. Філе судака нарізаємо рівномірно невеликими шматочками, фаршировану щуку нарізаємо часточками товщиною не більше сантиметра. У форму, з вже застиглим бульйоном, викладаємо рибу, прикрашаємо вареною морквою і зеленню, зверху виливаємо бульйон. Залишаємо страву в холодному місці, щоб желе застигло, як гарнір до заливного підійде печена картопля або тушковані овочі.