Холодець із судака – 7 покрокових рецептів приготування з фото
Як приготувати заливну рибу в мультиварці?
Будь-яке блюдо, приготовлене в мультиварці, набуває більш насичений смак, достатньо лише підібрати потрібну програму.
Інгредієнти:
Судак – 800-1000 гр.
Морква – 1 шт.
Цибуля – 2 шт.
Желатин – 30 гр.
Спеції (запашний перець горошком, чорний перець, лавровий лист) – за смаком.
Сіль – за смаком.
Зелень.
Процес приготування:
Розбираємо рибу. Відрізаємо голову і плавники, філе судака відокремлюємо від кісток. Обов’язково видаляємо зябра і очі з риб’ячої голови. У чашу мультиварки складаємо кістки, плавники і голову риби, додаємо сіль і перець, заливаємо водою. Ставимо режим «Суп» на мультиварці, варимо протягом 25-30 хвилин.
На решітку для приготування на пару викладаємо філе судака, солимо його. Встановлюємо решітку над чашею в мультиварці і готуємо ще 20-25 хвилин в режимі «Суп» до повної готовності філе і дістаємо його з мультиварки.
Висипаємо в бульйон желатин, розмішуємо і тримаємо його в мультиварці на режимі «Підігрів» 10-15 хвилин. Потім проціджуємо бульйон через дрібне сито.
Філе нарізаємо і розкладаємо по формах, у якості прикраси додаємо до м’яса листя петрушки і шматочки вареної моркви, заливаємо форми бульйоном, накриваємо харчовою пленой. Після того, як холодець охолоне до кімнатної температури, ставимо форму в холодильник на 2-3 години. Для того, щоб акуратно дістати заливне з форм, миску опускаємо в гарячу воду на 10 секунд і перевертаємо на плоске блюдо. Така холодна закуска буде виглядати дуже оригінально.