Холодець із судака – 7 покрокових рецептів приготування з фото
Простий і смачний рецепт холодцю з голів судака
Економним господиням на замітку. Риб’ячі голови, які ми рідко використовуємо в готуванні можуть послужити основою для заливного. Додайте трохи будь-якого рибного філе, овочів і холодна закуска для повсякденної кухні готова.
Інгредієнти:
Голови судака – 6-7 шт.
Рибне філе – 300-400 гр.
Оливки – 10-15 шт.
Морква – 1-2 шт.
Цибуля – 1 шт.
Спеції (запашний перець горошком, чорний перець, лавровий лист) – за смаком.
Сіль – за смаком.
Зелень.
Процес приготування:
Риб’ячі голови промиваємо, видаляємо зябра і очі, заливаємо водою і ставимо на вогонь. У процесі варіння збираємо ложкою піну. Як тільки вода закипить, додаємо перець, лавровий лист, і крупно нарізані цибулю, часник і моркву. Чим довше ми проваримо голови, тим краще загусне желе.
Окремо варимо рибне філе, ріжемо на невеликі шматочки.
З звареного бульйону виймаємо морква, бульйон проціджуємо через сито.
На дно форми для заливного викладаємо шматочки філе, моркву, нарізані оливки і зелень, заливаємо бульйоном. Форми ставимо в холодильник, щоб заливне загусло. У вас вийде досить легка дієтична закуска.