Холодець із судака – 7 покрокових рецептів приготування з фото
Правильне прозорий холодець з філе судака
Заливне з філе судака може стати відмінною заміною звичайним жирного холодцю і стати прикрасою будь-якого святкового столу.
Інгредієнти:
Судак – 1,5 гр.
Морква – 1 шт.
Цибуля – 1 шт.
Корінь петрушки.
Желатин – 30 гр.
Спеції (запашний перець горошком, чорний перець, лавровий лист) – за смаком.
Сіль – за смаком.
Зелень.
Процес приготування:
Цибулю, моркву, корінь петрушки, зелень промиваємо і чистимо.
Рибу чистимо, відокремлюємо голову, плавники і хвіст. З голови видаляємо зябра і очі.
Для заливного нам знадобиться рибний бульйон. У каструлю кладемо голову, хвіст, плавники, корінь петрушки, сіль і спеції, заливаємо водою, ставимо на вогонь, після того як вода закипить варимо його ще годину.
Філе судака розрізаємо на рівномірні шматочки і ставимо варитися в бульйон. Цибулю і моркву також цілком кладемо в каструлю. Через 30 хвилин виймаємо філе і моркву з бульйону з допомогою шумівки. Бульйон проціджуємо через марлю.
Розвести желатин у частині теплого бульйону і виливаємо його назад.
Холодець можна розкласти на кілька невеликих ємностей або одне велике неглибоке блюдо. Для того щоб воно виглядало більш цікавим, викладаємо в певному порядку кружечки вареної моркви і листя зелені на філе судака, зверху акуратно завиваємо бульйоном, щоб малюнок не збився. Ставимо заливне в холодне місце для повного застигання. Зробіть до заливного грінки з хріном і подавайте до столу.