Холодець із судака – 7 покрокових рецептів приготування з фото
Як приготувати смачне холодець із судака без желатину?
Заливне – це неймовірно ніжне рибне блюдо, і його можна приготувати без використання желатину.
Інгредієнти:
Судак – 1,5 кг.
Часник – 2 зубчики.
Цибуля – 1 шт.
Морква – 2 шт.
Спеції (запашний перець горошком, чорний перець, лавровий лист) – за смаком.
Сіль – за смаком.
Коріння селери і півники.
Зелень.
Процес приготування:
Рибу необхідно очистити і позбутися жабров і очей. Відрізаємо плавники, хвіст і голову, заливаємо водою і ставимо на плиту, варимо 60 хвилин
Овочі і коріння селери і петрушки чистимо і крупно нарізаємо, всі разом обсмажуємо на сковороді без додавання масла.
Філе судака і обсмажені овочі перекладаємо в каструлю до бульйону, додаємо спеції, сіль і варимо до того моменту, поки обсяг рідини не зменшиться на три чверті, а також пальці, змочені в бульйоні, не почнуть злипатися.
Дістаємо рибу і варену моркву, бульйон проціджуємо. У форми для заливного викладаємо м’ясо судака, нарізану моркву, листя петрушки, також при бажанні композицію можна доповнити половинками варених курячих або перепелиних яєць. Заливаємо форми бульйоном і ставимо в холодильник. Готовий холодець можна прикрасити тонкими часточками лимона.