Холодець із судака – 7 покрокових рецептів приготування з фото

Як приготувати смачне холодець із судака без желатину?

Заливне – це неймовірно ніжне рибне блюдо, і його можна приготувати без використання желатину.

Інгредієнти:

  • Судак – 1,5 кг.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Спеції (запашний перець горошком, чорний перець, лавровий лист) – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Коріння селери і півники.
  • Зелень.

Процес приготування:

  • Рибу необхідно очистити і позбутися жабров і очей. Відрізаємо плавники, хвіст і голову, заливаємо водою і ставимо на плиту, варимо 60 хвилин
  • Овочі і коріння селери і петрушки чистимо і крупно нарізаємо, всі разом обсмажуємо на сковороді без додавання масла.
  • Філе судака і обсмажені овочі перекладаємо в каструлю до бульйону, додаємо спеції, сіль і варимо до того моменту, поки обсяг рідини не зменшиться на три чверті, а також пальці, змочені в бульйоні, не почнуть злипатися.
  • Дістаємо рибу і варену моркву, бульйон проціджуємо. У форми для заливного викладаємо м’ясо судака, нарізану моркву, листя петрушки, також при бажанні композицію можна доповнити половинками варених курячих або перепелиних яєць. Заливаємо форми бульйоном і ставимо в холодильник. Готовий холодець можна прикрасити тонкими часточками лимона.
  • Приємного апетиту!