Холодець із судака – 7 покрокових рецептів приготування з фото
Покроковий рецепт холодцю з судака з майонезом
Класика в їжі – це завжди добре, проте інколи трохи відступаючи від стандартів, ми отримуємо нове цікаве блюдо. У цьому рецепті ми доповнимо звичайний холодець із судака майонезом.
Інгредієнти:
Судак – 800-1000 гр.
Майонез – 100 гр.
М’якоть білого хліба – 80 гр.
Желатин – 30 гр.
Часник – 2-3 зубчики.
Цибуля – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Корінь петрушки.
Маслини.
Молоко – 2 ст. л.
Спеції (запашний перець горошком, чорний перець, лавровий лист) – за смаком.
Сіль – за смаком.
Зелень.
Процес приготування:
Рибу розбираємо таким чином, відокремлюємо голову, видаляємо зябра і очі, відрізаємо хвіст і плавники, філе ріжемо на кілька частин.
Варимо рибний бульйон з голови, плавників, кісток риби, через 40 хвилин додаємо в бульйон спеції, сіль, овочі і корінь петрушки, варимо ще 30 хвилин на невеликому вогні.
Желатин замочуємо в прохолодної кип’яченої води, ставимо на плиту, доводимо до кипіння і вимикаємо вогонь.
Рибний бульйон проціджуємо, змішуємо його з желатином, ділимо на 2 частини. Одну частину бульйону змішуємо з майонезом, другу – залишаємо.
Хліб розмочуємо в молоці. До нього додаємо філе, подрібнений часник, отриману масу подрібнюємо блендером або пропускаємо через м’ясорубку, солимо й додаємо спеції за смаком. Перекладаємо отриману масу в поліетиленовий пакет, щільно закручуємо і варимо 1,5 години.
У форму для заливного виливаємо всю частину прозорого бульйону. Готовий рулет остуджуємо і ріжемо часточками товщиною до 1 см по діагоналі, викладаємо їх у форму так, щоб вони трохи перекривали один одного. Даємо бульйону трохи застигнути, потім виливаємо зверху частину бульйону, змішаного з майонезом, зверху прикрашаємо зеленню. Блюдо ставимо в холодне місце, щоб заливне застигло. До столу таке блюдо можна подавати порційно, якщо його нарізати часточками.