Варення з червоного агрусу на зиму – 7 простих і смачних рецептів з фото покроково
Покроковий рецепт варення з червоного аґрусу з апельсином і лимоном
Практично будь-яке варення набуває дивовижний легкий смак при додаванні в нього цитрусових. Апельсин і лимонна цедра як не можна до речі підходять для приготування ніжного, ароматного, річного варення з червоного стиглого аґрусу.
Інгредієнти:
Стиглий агрус червоний – 1 кг.
Цукровий пісок – 1 кг
Апельсин – 1 шт.
Лимонна цедра – з ½ лимона
Процес приготування:
Агрус для варення з апельсином і лимоном беріть самий спілий, так як він солодший недозревшего. Лимон і апельсин і так додадуть досить кислоти у смак.
Ягідки акуратно промийте, а потім видаліть плодоніжки (хвостики). Апельсин обшпарте окропом і очистіть, потім вийміть з апельсина кісточки, а м’якоть з цедрою подрібніть в блендері або м’ясорубці.
Потім в блендер або будь-який інший измельчительный прилад відправте ягідки агрусу і перетворіть їх в однорідну масу. Цедру з половини лимона натріть на дрібній тертці і додайте до ягід. Потім додайте туди ж апельсиновий фарш.
Викладіть ягідно-цитрусову масу в каструлю або емальовану миску, всипте весь цукровий пісок і доведіть суміш інгредієнтів до кипіння. Вогонь вимкніть після закипання варення і залиште остигати, накривши марлевою тканиною.
Через півдоби доведіть варення з агрусу і лимона з апельсином до кипіння і варіть його до густоти. У процесі варіння перемішуйте варення і знімайте з нього пінку.
У стерильні банки розкладіть густе кипляче варення, після чого герметично закупорьте банки і залиште до повного охолодження (приблизно за добу) під «шубою» з ковдри. Охолоджені банки приберіть в льох, комору або шафу для зберігання.