Варення з червоного агрусу на зиму – 7 простих і смачних рецептів з фото покроково
Густе варення з червоного аґрусу з цілими ягодами
Густе варення зварити не так вже й просто, оскільки цей процес вимагає значної кількості часу і візуального контролю. Однак результат перевершить всі ваші очікування, і ви навіть не згадаєте про те, скільки часу і сил довелося витратити на приготування цього чудесного ласощі.
Інгредієнти:
Стиглий агрус червоний – 1,5 кг.
Цукровий пісок – 1,5 кг.
Вода – 200 мл
Лимонна кислота – 1 ч. л.
Процес приготування:
Зберіть стиглий соковитий агрус і акуратно промийте його, намагаючись не пошкодити ніжні ягідки. Намагайтеся брати не перезріле аґрус, інакше ягідки можуть полопати. У чистого агрусу обріжте або обірвіть хвостики, не пошкоджуючи плоди.
Оскільки ягідки повинні залишатися цілими, спочатку потрібно приготувати сироп для них. Для приготування сиропу всипте в каструлю цукор, додайте воду і проваріть суміш до тих пір, поки цукор не розчиниться повністю.
Плоди агрусу викладіть в сироп, киплячий в каструлі, і доведіть до кипіння. Після цього вимкніть вогонь, накрийте ємність з варенням марлею і повністю остудіть.
Каструльку з аґрусом і цукром знову поставте на плиту, коли варення повністю охолоне, а потім знову доведіть варення до кипіння, намагаючись не турбувати ягідки. Варіть варення з агрусу на повільному вогні до густоти. Хвилин за десять до закінчення варіння додайте в ємність з варенням лимонну кислоту.
Кипляче варення розкладіть по стерильним баночках і швидко загорніть або закрутіть кришку. Залиште заготовку до повного охолодження, а потім зберігайте густе варення з цілими ягідками в темному прохолодному місці.