Варення з червоного агрусу на зиму – 7 простих і смачних рецептів з фото покроково

Простий і смачний рецепт варення з червоного агрусу і чорної смородини

Поєднання кисло-солодких ягід смородини і не менш пікантні плодів агрусу – це справжня знахідка. Апетитне варення з легкою кислинкою виходить дійсно смачним і ароматним. Готове варення чудово годиться для випічки, а не тільки для чаювань. Спробуйте!

Інгредієнти:

  • Смородина чорна – 1.5 кг.
  • Агрус — 1 кг
  • Цукровий пісок – 2.5 кг
  • Апельсин – 1-2 шт.

Процес приготування:

  • Для початку вам потрібно підготувати всі потрібні інгредієнти за списком. Ви можете регулювати співвідношення смородини і агрусу на свій розсуд, вибираючи прийнятний смак ласощів.
  • Промийте і обсушіть обидва сорти ягід, після чого акуратно видаліть плодоніжки у всіх плодів. Потім ягоди потрібно подрібнити до стану пюре.
  • Для подрібнення ягід ви можете скористатися блендером, м’ясорубкою, комбайном або навіть ситом. Головне – домогтися гладкої однорідної консистенції ягідок.
  • Апельсинчик обшпарте окропом, після чого наріжте його на шматочки і додатково подрібніть разом з ягодами зручним для вас способом. Потім додайте в суміш інгредієнтів цукровий пісок.
  • Вам потрібно дочекатися того моменту, коли цукор повністю розчиниться і ягідки почнуть купувати гладку консистенцію.
  • Ємність з варенням потрібно поставити на плиту і включити вогонь. Після того, як варення з агрусу і смородини почне закипати, засічіть десять хвилин. За цей час вам потрібно простерилізувати чисто вимиті баночки і кришечки для закачування.
  • У стерильні банки швидко розкладіть кипляче варення, а потім додатково всипте в кожну баночку по одній столовій ложечки цукру. Банки після цього відразу ж закрийте стерильними кришками і переверніть ємності догори дном до повного охолодження.