Варення з червоного агрусу на зиму – 7 простих і смачних рецептів з фото покроково
П’ятихвилинка з червоного агрусу на зиму
Варення-п’ятихвилинка – це ідеальне рішення для тих кулінарів, у яких недостатньо часу або терпіння для тривалого приготування заготовок. Насправді, навіть зварене на швидку руку варення з аґрусу, просто неймовірно смачне і апетитне.
Інгредієнти:
Стиглий агрус червоний – 1,5 кг.
Цукровий пісок – 1,5 кг.
Лимонна кислота – 1 ч. л.
Процес приготування:
Зберіть стиглий агрус і акуратно промийте його, намагаючись не пошкодити ніжні ягідки. У чистого агрусу обріжте або обірвіть хвостики.
Далі, ви можете пропустити ягідки через м’ясорубку або подрібнити в блендері. Крім того, ви можете залишити ягідки цілими і не подрібнювати їх.
Плоди агрусу викладіть в емальовану каструлю, потім всипте туди цукровий пісок і перемішайте. Залиште ягідки ненадовго, щоб вони пустили сік і цукор почав танути.
Каструльку з аґрусом і цукром поставте на плиту, після чого увімкніть вогонь і доведіть варення до кипіння, інтенсивно перемішуючи його. Засічіть буквально 7-10 хвилин і за цей час стерилізуйте банки, які потрібно заздалегідь ретельно промити.
У стерильні банки розкладіть кипляче варення і швидко загорніть або закрутіть кришку. Залиште заготовку до повного охолодження, а потім зберігайте у темному прохолодному місці.