Варення з червоного агрусу на зиму – 7 простих і смачних рецептів з фото покроково
Варення з червоного аґрусу з вишневими листям
Листя ароматних рослин, додані до варення, надають готовому продукту дивовижний аромат і самі представляють із себе апетитне ласощі. Якщо ви не вірите, що варення з вишневими листям буде смачніше звичайного – просто спробуйте його хоча б раз приготувати.
Інгредієнти:
Червоний агрус – 2 кг.
Цукор – 2 кг
Вода — 2 ст.
Вишневі листя – 2 ст.
Процес приготування:
Відміряйте потрібну кількість ягід, води, цукру і листя вишні. Агрус беріть недозрілий, ще міцненький. Ягідки гарненько промийте і позбавте від плодоніжок кожен плід.
З води і цукру приготуйте сироп, змішавши інгредієнти у великій каструлі і довівши до кипіння. У сироп покладіть вимиті вишневі листя і проваріть.
Поки в сиропі «купаються» листя вишні, проткніть кожну ягідку агрусу голкою або зубочисткою, щоб з ягід вийшло соковите варення на апетитному сиропі.
У каструлю з киплячим сиропом і листям викладіть ягідки агрусу і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть варення до повної готовності близько години, регулярно перемішуючи і знімаючи пінку.
Баночки для закачування стерилізуйте в духовці або над парою, а потім розкладіть у них кипляче варення і закатайте стерильними кришками. Переверніть баночки, після чого укутайте їх до повного остигання в рушники або плед.
Баночки з готовим крыжовенным варенням і листям вишні приберіть в льох, шафа або комору на тривале зберігання до двох років. Подавайте з чаєм або використовуйте для різної солодкої випічки.