Варення з червоного агрусу на зиму – 7 простих і смачних рецептів з фото покроково

Варення з червоного аґрусу з апельсином через м’ясорубку

Смак варення з агрусу чудово відтіняють цитрусові. Варення з апельсином – це просто чудове ласощі, яке дуже легко приготувати. Легка кислинка і апельсиновий аромат подарують вам справжню насолоду і море задоволення.

Інгредієнти:

  • Стиглий агрус – 1 кг
  • Цукровий пісок – 1 кг
  • Апельсин – 1 шт.
  • Кориця – 1/3 ч. л.

Процес приготування:

  • Для початку зберіть в саду стиглий червоний аґрус, який вже досить розбухнув і став м’яким. Його потрібно ретельно промити в проточній воді і обірвати всі хвостики у ягід.
  • Агрус відставте в сторону і займіться апельсином. Беріть той, який з тонкою шкіркою і соковитий. Ретельно промийте його в гарячій воді і почніть готувати варення.
  • Ягоди разом з хаотично нарізаним апельсином відправте в м’ясорубку і прокрутіть продукти як мінімум один раз, щоб маса була однорідною. Можливо вам доведеться повторити процедуру кілька разів, щоб варення стало максимально однорідним.
  • Викладіть крыжовенно-апельсинову масу в каструлю або емальовану миску, всипте цукровий пісок і доведіть суміш до кипіння. Потім вимкніть вогонь і накрийте ємність з варенням марлею, залиште її остигати.
  • Через півдоби знову доведіть варення з аґрусу до кипіння і варіть його до густоти, не забувши додати мелену корицю. Регулярно перемішуйте варення і знімайте пінку з поверхні. Поки доваривается варення, підготуйте відповідні баночки.
  • Банки для закачування крыжовенно-апельсинового варення промийте в гарячій воді з содою, а після цього стерилізуйте банки над парою або за допомогою духовки. Кришечки для закрутки теж стерилізуйте в окропі.
  • Готове гаряче варення акуратно розкладіть по банках, після чого відразу ж закрутіть їх гарячими стерильними кришками і банки переверніть догори дном. Укутайте банки з варенням пледом або рушниками і залиште остигати.