Смажені гострі баклажани з овочами
Багатьом таке блюдо нагадає соте, але в ньому є одна відмітна риса. Всі інгредієнти доводять до готовності по черзі, відповідно, вони зберігають свій унікальний смак і аромат. Баклажани прекрасно поєднуються з усіма іншими овочами, які беруть участь у рецепті, і при цьому не губляться на їх фоні. Любителям більш гострих страв можна додати ще більше стручкового перчика і часнику.
Інгредієнти:
- 3 баклажана;
- 1 болгарський перець;
- 2 цибулини;
- 2 помідори;
- ½ Склянки рослинного масла;
- 1 пучок зелені;
- ¼ Гострого стручкового перцю;
- Часник;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Баклажани, цибулю, болгарський перець і помідори промити, обсушити і нарізати кільцями.
- Посолити всі шматочки баклажанів, перемішати їх між собою і залишити на 15-20 хвилин.
- Через зазначений час баклажани віджати і промокнути серветкою.
- Смажити баклажани на олії до готовності з обох сторін.
- Зняти баклажани зі сковороди і на їх місце помістити помідори, також трохи обсмажити з двох сторін.
- Наступним етапом смажити кільця цибулі до золотистого кольору, потім – болгарський перець.
- З’єднати всі обсмажені овочі в одній глибокій сковороді, посолити і поперчити за смаком.
- Дрібно нарізати часник і гострий перчик, додати до решти інгредієнтів і ще раз добре перемішати.
- Прикрасити блюдо дрібно нарізаною зеленню, подавати до столу остившім.