Тісто для піци на кефірі – прості рецепти з фото

Смажені гострі баклажани з овочами

Багатьом таке блюдо нагадає соте, але в ньому є одна відмітна риса. Всі інгредієнти доводять до готовності по черзі, відповідно, вони зберігають свій унікальний смак і аромат. Баклажани прекрасно поєднуються з усіма іншими овочами, які беруть участь у рецепті, і при цьому не губляться на їх фоні. Любителям більш гострих страв можна додати ще більше стручкового перчика і часнику.
Інгредієнти:

  • 3 баклажана;
  • 1 болгарський перець;
  • 2 цибулини;
  • 2 помідори;
  • ½ Склянки рослинного масла;
  • 1 пучок зелені;
  • ¼ Гострого стручкового перцю;
  • Часник;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Баклажани, цибулю, болгарський перець і помідори промити, обсушити і нарізати кільцями.
  • Посолити всі шматочки баклажанів, перемішати їх між собою і залишити на 15-20 хвилин.
  • Через зазначений час баклажани віджати і промокнути серветкою.
  • Смажити баклажани на олії до готовності з обох сторін.
  • Зняти баклажани зі сковороди і на їх місце помістити помідори, також трохи обсмажити з двох сторін.
  • Наступним етапом смажити кільця цибулі до золотистого кольору, потім – болгарський перець.
  • З’єднати всі обсмажені овочі в одній глибокій сковороді, посолити і поперчити за смаком.
  • Дрібно нарізати часник і гострий перчик, додати до решти інгредієнтів і ще раз добре перемішати.
  • Прикрасити блюдо дрібно нарізаною зеленню, подавати до столу остившім.