Оладки з кабачків

Оладками називаються товстуваті млинці невеликого діаметру, які обсмажують в олії. Овочеві оладки — це вже окрема історія, але чи не найпопулярнішими серед них є оладки з кабачків. Чому це блюдо отримало таку популярність і полюбилося багатьом? В чому особливість оладок з кабачків?
По-перше, неймовірна простота приготування: всі інгредієнти послідовно змішуються — нічого складного. Страва з гіркою оладок можна зробити за якісь 20 хвилин. У класичному рецепті кабачки натирають на тертці, додають цибулю, яйця, часник. Підмішують борошно, спеції. Смажать оладки на сковороді, перевертаючи, щоб отримати рум’яну скоринку. І відразу подають. Відмінний варіант — зі сметаною. Щоб отримати пишні оладки в тісто часто додають соду або дріжджі.
По-друге, кабачкові оладки — це неймовірно смачне блюдо, яке стане ідеальним сніданком. Красиві, ароматні з хрусткою рум’яною скоринкою — така страва буде сподобається всім членам сім’ї. А якщо приготувати солодкі оладки з кабачків, то радісний полуденок дітям забезпечений.
По-третє, кабачкові оладки — рецепт варіативний. Додаючи трохи зелені, лимонної цедри, сиру або гострих прянощів, ви приготуєте абсолютно несхоже блюдо з новим смаком. Можна зробити оладки з додаванням різних овочів. З кабачками добре поєднуються цибуля, білокачанна капуста, картопля, брокколі, гарбуз. Дуже смачними виходять кабачкові оладки з грибами або сиром. Відмінною добавкою стануть зелень і ароматні спеції. Щоб зробити страву більш ситним, додають м’ясні інгредієнти: курячий або яловичий фарш, бекон, ковбасу.
І нарешті, невисока калорійність. І якщо виключити жирні соуси, а самі оладки запікати в духовці без масла, то ми отримаємо смачне дієтичне блюдо.