Котлети з грибами

Котлети з грибами — це дуже незвично і смачно. Насправді апетитні котлетки легко зробити не тільки з яловичого або свинячого фаршу, ми пропонуємо кілька рецептів, де основними інгредієнтами крім грибів будуть гречана крупа, картопляне пюре, квасоля, різні овочі, спеції і зелень. А любителі м’ясних страв по достоїнству оцінять курячі котлети.
Як правило, для грибних котлет використовують свіжі гриби, самий вдалий варіант — лісові. Але страва вийде не менш смачним і ароматним, якщо застосовувати мариновані, солоні або сушені гриби. Печериці та гливи — доступні і відносно недорогі продукти — також відмінно підходять.
Принцип приготування грибних котлет мало чим відрізняється від м’ясних. Спочатку також готується фарш з продуктів, зазначених у рецепті, формуються вироби. Грибний інгредієнт або входить до складу фаршу, або використовується в якості начинки, і такі котлети вже більше нагадують знамениті зрази. Для зв’язки продуктів в грибні котлети включають яйце, сухарі, борошно, хліб, іноді вівсяні пластівці. Додаючи в блюдо різні овочі, спеції та зелень, можна варіювати смак і кожен раз отримувати абсолютно нове блюдо.
Будь-які із запропонованих котлет можна смажити на сковороді або запікати в духовці, так навіть вийде менш калорійне і більш корисно.