Смачне пишне тісто на піцу на кефірі
Хоча традиційним варіантом основи для піци вважається тонкий хрусткий корж, багато люблять, щоб тесту було побільше. Особливо. Якщо мова йде про пишному і м’якому тесту на кефірі. Завдяки додаванню масла, воно буде дуже ніжним і нітрохи не переб’є смак інших інгредієнтів. Дріжджі краще брати швидкодіючі, щоб не витрачати зайвого часу на їх активізацію.
Інгредієнти:
- 300 мл кефіру;
- 600 г борошна;
- 1 пакет сухих дріжджів;
- 1 щіпка солі;
- 2 яйця;
- 2 ч. л. цукру;
- 100 г вершкового масла.
Спосіб приготування:
- Кефір вилити в тару для замішування тіста.
- В окремій мисочці збовтати яйця, до них додати цукор і сухі дріжджі.
- Перелити яєчну суміш до кефіру, змішати до однорідності.
- Окремо з’єднати сіль і просіяне борошно, ввести в тісто невеликими порціями.
- Масло заморозити і натерти на крупній тертці, додати в тісто.
- Ще раз перемішати всі інгредієнти і вимішувати тісто приблизно 10 хвилин.
- Скачати тісто в кулю, змастити невеликою кількістю рослинної олії.
- Викласти тісто в чисту миску, накрити її харчовою плівкою.
- Залишити миску з тестом в теплі на півгодини.
- Перед розкочуванням тісто ще раз обім’яти.