Тісто для піци на кефірі – прості рецепти з фото

Смачне пишне тісто на піцу на кефірі

Хоча традиційним варіантом основи для піци вважається тонкий хрусткий корж, багато люблять, щоб тесту було побільше. Особливо. Якщо мова йде про пишному і м’якому тесту на кефірі. Завдяки додаванню масла, воно буде дуже ніжним і нітрохи не переб’є смак інших інгредієнтів. Дріжджі краще брати швидкодіючі, щоб не витрачати зайвого часу на їх активізацію.
Інгредієнти:

  • 300 мл кефіру;
  • 600 г борошна;
  • 1 пакет сухих дріжджів;
  • 1 щіпка солі;
  • 2 яйця;
  • 2 ч. л. цукру;
  • 100 г вершкового масла.

Спосіб приготування:

  • Кефір вилити в тару для замішування тіста.
  • В окремій мисочці збовтати яйця, до них додати цукор і сухі дріжджі.
  • Перелити яєчну суміш до кефіру, змішати до однорідності.
  • Окремо з’єднати сіль і просіяне борошно, ввести в тісто невеликими порціями.
  • Масло заморозити і натерти на крупній тертці, додати в тісто.
  • Ще раз перемішати всі інгредієнти і вимішувати тісто приблизно 10 хвилин.
  • Скачати тісто в кулю, змастити невеликою кількістю рослинної олії.
  • Викласти тісто в чисту миску, накрити її харчовою плівкою.
  • Залишити миску з тестом в теплі на півгодини.
  • Перед розкочуванням тісто ще раз обім’яти.