Смажені баклажани з помідорами, сиром і часником
Смачна овочева закуска з пікантним часниковим смаком. Твердий сир робить страву ще більш ситним і красивим, так що цілком можна використовувати такі баклажани для святкового столу. Добре, якщо вдасться підібрати помідори і баклажани одного діаметру, щоб вийшли кружечки однакові. Страву можна подавати і гарячим, холодним.
Інгредієнти:
- 1 баклажан;
- 3 зубчики часнику;
- 1 ч. л. майонезу;
- 2 помідори;
- 5 ст. л. рослинного масла;
- 50 г твердого сиру;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Промити баклажани під проточною водою, нарізати кружечками середньої товщини.
- У миску налити воду, посолити і вимочувати баклажани 1 годину, потім дати стекти.
- Розігріти олію на сковороді і смажити кружечки до золотистого кольору з обох сторін.
- Помідори також ретельно промити, видалити плодоніжку, нарізати кільцями, приблизно рівними по товщині баклажанным кружочкам.
- В мисочці змішати майонез, пропущений через прес часник і натерту на дрібній тертці сир.
- Додати в соус сіль, перець і спеції за смаком, перемішати.
- Кружечки баклажанів викласти на деко (змащувати не потрібно), зверху намазати шаром часниково-сирного соусу.
- Накрити соус кружальцями помідорів і запікати страву 15 хвилин при 200 градусах.