Тісто для піци на кефірі – прості рецепти з фото

Смажені баклажани з помідорами, сиром і часником

Смачна овочева закуска з пікантним часниковим смаком. Твердий сир робить страву ще більш ситним і красивим, так що цілком можна використовувати такі баклажани для святкового столу. Добре, якщо вдасться підібрати помідори і баклажани одного діаметру, щоб вийшли кружечки однакові. Страву можна подавати і гарячим, холодним.
Інгредієнти:

  • 1 баклажан;
  • 3 зубчики часнику;
  • 1 ч. л. майонезу;
  • 2 помідори;
  • 5 ст. л. рослинного масла;
  • 50 г твердого сиру;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Промити баклажани під проточною водою, нарізати кружечками середньої товщини.
  • У миску налити воду, посолити і вимочувати баклажани 1 годину, потім дати стекти.
  • Розігріти олію на сковороді і смажити кружечки до золотистого кольору з обох сторін.
  • Помідори також ретельно промити, видалити плодоніжку, нарізати кільцями, приблизно рівними по товщині баклажанным кружочкам.
  • В мисочці змішати майонез, пропущений через прес часник і натерту на дрібній тертці сир.
  • Додати в соус сіль, перець і спеції за смаком, перемішати.
  • Кружечки баклажанів викласти на деко (змащувати не потрібно), зверху намазати шаром часниково-сирного соусу.
  • Накрити соус кружальцями помідорів і запікати страву 15 хвилин при 200 градусах.