Кабачки в клярі

Приготувати кабачки в клярі – відмінний спосіб отримати смачну і ситну закуску за лічені хвилини. Їх можна подати як самостійне блюдо або як гарнір до риби і м’яса. Калорійність їх невисока, до того ж, кабачки містять безліч корисних вітамінів і мікроелементів.
Ті, у кого є власний город, ніколи не залишаться без кабачків. Ці корисні і смачні овочі невибагливі під час вирощування, при цьому дають багатий урожай. Іншим теж не слід впадати у відчай – кабачки можна знайти на овочевому ринку або на прилавках супермаркету в будь-який час року за доступною ціною.
Приготувати кабачки можна на сковорідці або в духовці. Для цього достатньо очистити їх від шкірки і нарізати довільними шматочками (кружечками, брусочками, часточками). Зазвичай кабачки не готують без кляру, який дозволяє не тільки поліпшити смак страви, але і запобігає пригорання.
Варіантів кляру існує величезна безліч. Найпростіший – це суміш яєць, борошна і води. Також додають молоко, сметану і майонез. Для незвичайних смакових відтінків кладуть часник, різні спеції, твердий сир.
Особливою популярністю користуються фаршировані кабачки, які додають рибний або м’ясний фарш. Таке блюдо цілком може стати повноцінним обідом, або прикрасою святкового столу.
Подавати кабачки в клярі можна і холодними, і гарячими, в залежності від власних уподобань. Рекомендується також приготувати соус. Найкраще підійде часниковий або томатний.