Тісто для піци на кефірі без дріжджів і без яєць
Для цього тесту інгредієнти знайдуться в кожному холодильнику. При цьому процес їх з’єднання не доставить незручностей навіть недосвідченій господині. У випадку з використанням кефіру розпушувач можна сміливо замінити звичайною харчовою содою в тій же кількості. Вона зреагує з кислим середовищем і дозволить тесту добре піднятися.
Інгредієнти:
- 600 г борошна;
- 400 мл кефіру;
- 2 щіпки солі;
- 5 ст. л. рослинного масла;
- 4 г розпушувача для тіста.
Спосіб приготування:
- Кефір вилити в глибоку мисочку, висипати до нього розпушувач і сіль.
- Додати рослинне масло і змішати все до однорідності.
- Поступово ввести муку, постійно помішуючи тісто.
- Замісити тісто руками, скачати в кулю і перекласти на присипаний борошном стіл.
- Продовжувати місіть тісто, додаючи борошно, поки воно не стане однорідним і не перестане липнути до рук.
- Ще раз скатати тісто в кулю, обернути плівкою або покласти в пакет.
- Залишити тісто в холодильнику на час підготовки продуктів для начинки.