Смажені кабачки

Смажені кабачки – ідеальна основа для багатьох закусок, якими можна урізноманітнити будь-яке застілля. Калорійність страви при цьому незначна, та й склад досить простий. Особливо легко знайти всі інгредієнти для цієї страви в літній сезон. Щоб посмажити кабачки достатньо 5-10 хвилин, при цьому виходить велика кількість смачних хрустких овочів.
Перед тим, як смажити, кабачки нарізають кільцями однакової товщини, солять і перчать. Після цього можна занурити їх в кляр, або ж відправити на сковороду в «сирому» вигляді. Для кляру використовують борошно, яйця, майонез, пиво, сухарі тощо Рослинного масла для смаження кабачків краще не шкодувати.
Готові смажені кабачки зазвичай подають з соусами і різноманітними начинками. Найпопулярніша – це суміш майонезу або сметани з часником. Крім того, можна додати твердий сир, різні овочі, м’ясний фарш і зелень. Насправді, завдяки нейтрального смаку, кабачок стане гарним доповненням практично до будь-якого складу продуктів.
Крім звичайної сковорідки, для приготування кабачків можна використовувати духовку або мультиварку. Тим не менш, саме обсмажені на олії овочі, набувають апетитний золотистий відтінок і хрустку скоринку.
Подавати на стіл кабачки можна як у холодному, так і в гарячому вигляді. Вони добре підійдуть для святкового вечері або фуршету.