Смажені баклажани на зиму без стерилізації
Взимку завжди хочеться побалувати себе вітамінним коктейлем. За допомогою такої простої консервації можна швидко зробити кілька баночок з овочевим салатом, основою для якого будуть баклажани. Блюдо виходить трохи гострим, тому краще їсти його разом з хлібом або нейтральним гарніром у вигляді каші або картопляного пюре. Відмінно підійде для закуски під спиртні напої.
Інгредієнти:
- 2 баклажана;
- 2 гірких перцю;
- 100 мл оцту;
- 1 головка часнику;
- 4 болгарських перцю;
- Сіль.
Спосіб приготування:
- Нарізати баклажани кружечками по 1 см в товщину, промити, посипати сіллю і залишити на 1 годину.
- У блендері подрібнити часник, гіркий і болгарський перець до однорідності.
- Отриману заправку посолити і поперчити за смаком, змішати з оцтом.
- Баклажани обсмажити до готовності, дати трохи охолонути.
- Добре вмочити кожен кружечок в соус з перцю і часнику, викласти в банку.
- При бажанні полити овочі залишками заправки, закрити банки кришками і зберігати в холодному місці.