Тісто для піци на кефірі – прості рецепти з фото

Смажені баклажани на зиму без стерилізації

Взимку завжди хочеться побалувати себе вітамінним коктейлем. За допомогою такої простої консервації можна швидко зробити кілька баночок з овочевим салатом, основою для якого будуть баклажани. Блюдо виходить трохи гострим, тому краще їсти його разом з хлібом або нейтральним гарніром у вигляді каші або картопляного пюре. Відмінно підійде для закуски під спиртні напої.
Інгредієнти:

  • 2 баклажана;
  • 2 гірких перцю;
  • 100 мл оцту;
  • 1 головка часнику;
  • 4 болгарських перцю;
  • Сіль.

Спосіб приготування:

  • Нарізати баклажани кружечками по 1 см в товщину, промити, посипати сіллю і залишити на 1 годину.
  • У блендері подрібнити часник, гіркий і болгарський перець до однорідності.
  • Отриману заправку посолити і поперчити за смаком, змішати з оцтом.
  • Баклажани обсмажити до готовності, дати трохи охолонути.
  • Добре вмочити кожен кружечок в соус з перцю і часнику, викласти в банку.
  • При бажанні полити овочі залишками заправки, закрити банки кришками і зберігати в холодному місці.