Морквяні котлети

Морквяні котлети – універсальне блюдо у всіх сенсах. Вони поєднують у собі і приємний зовнішній вигляд, і корисні властивості, і, звичайно ж, ніжний смак і аромат. Крім того, це частування можна приготувати як солодких, так і солоним.
Для приготування морквяного котлеток потрібно зовсім небагато продуктів. Придбати півкіло моркви може дозволити собі кожен. Крім неї знадобиться інгредієнт, який дозволить скріпити котлети. Це може бути борошно або манна крупа. Перед тим, як готувати, котлети зазвичай опускають у панірування. Для цього також використовують борошно, манку, або ж дрібні сухарики.
Щоб урізноманітнити блюдо, морквяний «фарш» додають яблука, курагу, родзинки, ваніль, сир тощо Для несолодких котлет можна взяти зелень, горіхи. У будь-якому випадку, в рецепт входить і сіль, і цукор, тільки в різних пропорціях. Це дозволяє максимально розкрити смак приготованого блюда.
Зробити морквяні котлети можна в пароварці, мультиварці, духовці, або ж скористатися сковорідкою. Найменше калорійність буде при приготуванні на пару. Таке блюдо максимально обезжирено, так що підійде для будь-якого шлунка.
В залежності від вибраного рецепту, морквяні котлети можуть стати основною стравою, десертом, або ж гарніром. При будь-якому наборі інгредієнтів вони відмінно поєднуються зі сметаною. Для солоних котлеток підійдуть будь-які соуси, а для солодких – варення, джем, згущене молоко та ін.