Смажені баклажани кружечками з часником і майонезом
Найпростіший (і від того популярний) рецепт смажених баклажанів. Овочі і соус готуються окремо, з’єднати їх треба безпосередньо перед подачею на стіл. Кількість часнику можна зменшити або збільшити, залежно від своїх гастрономічних уподобань. Також в соус можна додати будь-які пряні трави, свіжу зелень або спеції. Від цього блюдо стане ще більш ароматним і цікавим.
Інгредієнти:
- 2 баклажана;
- 70 г майонезу;
- 3 зубчики часнику;
- 40 мл рослинного масла;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Видалити хвостики баклажанів, промити овочі і нарізати кружечками.
- Викласти нарізані баклажани в глибоку миску і добре посолити.
- Почекати 5 хвилин, потім злити утворився в мисочці сік.
- Обсмажити кружечки на добре розігрітому рослинному маслі з обох сторін.
- Часник пропустити через прес, змішати з майонезом, сіллю і перцем.
- Викласти готові баклажани на тарілку, змастити соусом, накрити наступною партією баклажанів.