Тісто для піци на кефірі – прості рецепти з фото

Смажені баклажани кружечками з часником і майонезом

Найпростіший (і від того популярний) рецепт смажених баклажанів. Овочі і соус готуються окремо, з’єднати їх треба безпосередньо перед подачею на стіл. Кількість часнику можна зменшити або збільшити, залежно від своїх гастрономічних уподобань. Також в соус можна додати будь-які пряні трави, свіжу зелень або спеції. Від цього блюдо стане ще більш ароматним і цікавим.
Інгредієнти:

  • 2 баклажана;
  • 70 г майонезу;
  • 3 зубчики часнику;
  • 40 мл рослинного масла;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Видалити хвостики баклажанів, промити овочі і нарізати кружечками.
  • Викласти нарізані баклажани в глибоку миску і добре посолити.
  • Почекати 5 хвилин, потім злити утворився в мисочці сік.
  • Обсмажити кружечки на добре розігрітому рослинному маслі з обох сторін.
  • Часник пропустити через прес, змішати з майонезом, сіллю і перцем.
  • Викласти готові баклажани на тарілку, змастити соусом, накрити наступною партією баклажанів.