Тісто для піци на кефірі – прості рецепти з фото

Тісто для піци на кефірі рідко використовують італійські кулінари, оскільки в їхній кухні прийняті зовсім інші традиції приготування цього блюда. Тим не менш, в домашніх умовах простіше всього скористатися саме таким рецептом. Він дозволяє заощадити час і отримати смачну і хрустку основу для піци.
Однією з переваг тіста на кефірі є його універсальність. По-перше, з ним разом можна використовувати будь-яку начинку, будь то морепродукти, м’ясні інгредієнти, гриби або ж просто асорті з овочів. Любителі експериментів можуть зробити навіть солодку піцу, практично не змінюючи рецепт. По-друге, тісто на кефірі можна зробити потрібної товщини. Любителі тонких коржів можуть скористатися рецептом без яєць і дріжджів, а ті, хто воліє пишну піцу – додати трохи соди, сухих дріжджів або вершкового масла.
Зазвичай тісто на піцу на кефірі готується по одному і тому ж принципу – всі інгредієнти просто змішуються між собою. При цьому тісто може вийти м’яким і еластичним, пружним і навіть рідким – все залежить від обраного способу приготування.
Крім кефіру обов’язковими інгредієнтами тіста для піци є сіль, борошно і рослинне масло. при цьому краще всього взяти оливковє, адже воно родом з тієї ж країни, що і сама страва. Також в рецептах зустрічається цукор, оцет, вода, молоко, прованські трави, часниковий порошок та ін.
Готове тісто розкочують по формі листа, формуючи бортики. Його змащують соусом і додають будь-яку вподобану начинку. Її можна зібрати з тих продуктів, які опиняться під рукою.