Тісто для піци на кефірі – прості рецепти з фото

Тісто для піци на кефірі рідко використовують італійські кулінари, оскільки в їхній кухні прийняті зовсім інші традиції приготування цього блюда. Тим не менш, в домашніх умовах простіше всього скористатися саме таким рецептом. Він дозволяє заощадити час і отримати смачну і хрустку основу для піци.
Однією з переваг тіста на кефірі є його універсальність. По-перше, з ним разом можна використовувати будь-яку начинку, будь то морепродукти, м’ясні інгредієнти, гриби або ж просто асорті з овочів. Любителі експериментів можуть зробити навіть солодку піцу, практично не змінюючи рецепт. По-друге, тісто на кефірі можна зробити потрібної товщини. Любителі тонких коржів можуть скористатися рецептом без яєць і дріжджів, а ті, хто воліє пишну піцу – додати трохи соди, сухих дріжджів або вершкового масла.
Зазвичай тісто на піцу на кефірі готується по одному і тому ж принципу – всі інгредієнти просто змішуються між собою. При цьому тісто може вийти м’яким і еластичним, пружним і навіть рідким – все залежить від обраного способу приготування.
Крім кефіру обов’язковими інгредієнтами тіста для піци є сіль, борошно і рослинне масло. при цьому краще всього взяти оливковє, адже воно родом з тієї ж країни, що і сама страва. Також в рецептах зустрічається цукор, оцет, вода, молоко, прованські трави, часниковий порошок та ін.
Готове тісто розкочують по формі листа, формуючи бортики. Його змащують соусом і додають будь-яку вподобану начинку. Її можна зібрати з тих продуктів, які опиняться під рукою.

Тісто для піци на кефірі без дріжджів і без яєць

Для цього тесту інгредієнти знайдуться в кожному холодильнику. При цьому процес їх з’єднання не доставить незручностей навіть недосвідченій господині. У випадку з використанням кефіру розпушувач можна сміливо замінити звичайною харчовою содою в тій же кількості. Вона зреагує з кислим середовищем і дозволить тесту добре піднятися.
Інгредієнти:

  • 600 г борошна;
  • 400 мл кефіру;
  • 2 щіпки солі;
  • 5 ст. л. рослинного масла;
  • 4 г розпушувача для тіста.

Спосіб приготування:

  • Кефір вилити в глибоку мисочку, висипати до нього розпушувач і сіль.
  • Додати рослинне масло і змішати все до однорідності.
  • Поступово ввести муку, постійно помішуючи тісто.
  • Замісити тісто руками, скачати в кулю і перекласти на присипаний борошном стіл.
  • Продовжувати місіть тісто, додаючи борошно, поки воно не стане однорідним і не перестане липнути до рук.
  • Ще раз скатати тісто в кулю, обернути плівкою або покласти в пакет.
  • Залишити тісто в холодильнику на час підготовки продуктів для начинки.

 

Швидке рідке тісто для піци на кефірі

Простіше всього звертатися з рідким тістом, адже його не доведеться довго вимішувати і розкачати. Ідеальний рецепт для тих, хто вперше пробує готувати домашню піцу. Основа вийде дуже смачною і хрусткою, добре пропечеться і підійде для будь-яких варіантів начинки. Це тісто можна готувати не тільки в духовці, але також використовувати для приготування піци на сковороді, що ще більше полегшить весь процес.
Інгредієнти:

  • 1 ½ склянки борошна;
  • 2 яйця;
  • 1 склянку кефіру;
  • 1 щіпка солі;
  • 1 щіпка соди;
  • 1 ч. л. цукру;
  • 1 ст. л. оцту.

Спосіб приготування:

  • Борошно просіяти в глибоку миску, зверху вилити кефір.
  • З допомогою виделки або віночка змішати між собою ці два інгредієнти.
  • Додати в ту ж посуд сіль і цукор, ще раз перемішати.
  • Погасити соду в оцті, влити в загальну тарілку, перемішати.
  • Викласти тісто на деко, змащене маслом або застелений пекарської папером.

Смачне пишне тісто на піцу на кефірі

Хоча традиційним варіантом основи для піци вважається тонкий хрусткий корж, багато люблять, щоб тесту було побільше. Особливо. Якщо мова йде про пишному і м’якому тесту на кефірі. Завдяки додаванню масла, воно буде дуже ніжним і нітрохи не переб’є смак інших інгредієнтів. Дріжджі краще брати швидкодіючі, щоб не витрачати зайвого часу на їх активізацію.
Інгредієнти:

  • 300 мл кефіру;
  • 600 г борошна;
  • 1 пакет сухих дріжджів;
  • 1 щіпка солі;
  • 2 яйця;
  • 2 ч. л. цукру;
  • 100 г вершкового масла.

Спосіб приготування:

  • Кефір вилити в тару для замішування тіста.
  • В окремій мисочці збовтати яйця, до них додати цукор і сухі дріжджі.
  • Перелити яєчну суміш до кефіру, змішати до однорідності.
  • Окремо з’єднати сіль і просіяне борошно, ввести в тісто невеликими порціями.
  • Масло заморозити і натерти на крупній тертці, додати в тісто.
  • Ще раз перемішати всі інгредієнти і вимішувати тісто приблизно 10 хвилин.
  • Скачати тісто в кулю, змастити невеликою кількістю рослинної олії.
  • Викласти тісто в чисту миску, накрити її харчовою плівкою.
  • Залишити миску з тестом в теплі на півгодини.
  • Перед розкочуванням тісто ще раз обім’яти.

Тонке дріжджове тісто для піци на кефірі і воді

На кефірі виходить відмінне тонке тісто, яке складе гідну конкуренцію класичної італійської основі для піци. Кількість борошна в рецепті не зазначено, оскільки її слід додавати до тих пір, поки тісто не стане м’яким. Також воно не повинно прилипати до рук. Приблизно слід орієнтуватися на 3 склянки борошна. Всі інгредієнти перед додаванням в тісто слід нагріти до кімнатної температури.
Інгредієнти:

  • 700 мл кефіру;
  • ½ Склянки води;
  • 2 ч. л. цукру;
  • 2 ч. л. солі;
  • 3 ч. л. сухих дріжджів;
  • ½ Склянки рослинного масла;
  • Борошно.

Спосіб приготування:

  • Підігріти воду і розчинити в ній дріжджі (розмішувати дуже акуратно).
  • Додати до дріжджів цукор, розмішати до повного розчинення крупинок.
  • Залишити дріжджі на 15 хвилин, потім додати до них кефір.
  • Добре збити отриману суміш за допомогою віночка.
  • Борошно просіяти і поступово вводити в тісто, контролюючи його консистенцію.
  • Додати до решти інгредієнтів рослинне масло і замісити тісто.
  • Накрити миску з тістом харчовою плівкою або рушником, поставити в тепло на 1 годину.

Тепер ви знаєте, як готувати тісто для піци на кефірі. Приємного апетиту!
Тісто для піци на кефірі – це смачна основа улюбленого італійського блюда, яка завжди відмінно пропікається і доповнює смак начинки. Товстий або тонкий, м’який або хрусткий – будь корж можна зробити на основі цього продукту, лише підібравши правильний рецепт http://faynipani.com/smajeni-baklajani-recepti/ Mon, 22 Aug 2016 14:33:54 +0000 < ![CDATA[admin]]>
http://faynipani.com/?p=15475

< ![CDATA[Смажені баклажани – це дуже проста і при цьому універсальне блюдо, яке можна подати до столу в будь-який час дня. Вони чудово доповнюють і сніданок, і обід, і вечеря, служать корисним і легким перекусом, прикрашають святковий стіл у вигляді закуски або салату. Впоратися з їх приготуванням зможе навіть початківець кулінар, незалежно від вибраного рецепту. Щоб приготувати смажені баклажани, всього-то й потрібно, що нарізати овочі і обсмажити їх до золотистого кольору на рослинній олії. Вже в такому вигляді їх можна подавати до столу, доповнивши часниковим соусом або звичайним майонезом. При цьому існують і більш цікаві рецепти, які також готуються буквально за кілька хвилин. Смажені баклажани готують разом з будь-якими іншими овочами: помідорами, болгарським перцем, кабачками, цибулею, морквою та ін. Практично в кожному рецепті зустрічається часник, оскільки він надає страві особливу пікантність і чудово поєднується з головним інгредієнтом. Також можна додати сир, зелень, м'ясо, будь-які соуси і приправи. Найчастіше смажені баклажани виступають у ролі закуски, але при дотриманні дієти цілком можуть стати приємною альтернативою основного блюда. При бажанні смажені баклажани можна заготовити на зиму, використовуючи найпростіший маринад. При цьому баночки не потрібно навіть стерилізувати! Така консервація буде безцінним джерелом вітамінів в холодну пору року. Додати в неї можна овочі, прянощі, аджику і пр.

Смажені баклажани з помідорами, сиром і часником

Смачна овочева закуска з пікантним часниковим смаком. Твердий сир робить страву ще більш ситним і красивим, так що цілком можна використовувати такі баклажани для святкового столу. Добре, якщо вдасться підібрати помідори і баклажани одного діаметру, щоб вийшли кружечки однакові. Страву можна подавати і гарячим, холодним.
Інгредієнти:

  • 1 баклажан;
  • 3 зубчики часнику;
  • 1 ч. л. майонезу;
  • 2 помідори;
  • 5 ст. л. рослинного масла;
  • 50 г твердого сиру;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Промити баклажани під проточною водою, нарізати кружечками середньої товщини.
  • У миску налити воду, посолити і вимочувати баклажани 1 годину, потім дати стекти.
  • Розігріти олію на сковороді і смажити кружечки до золотистого кольору з обох сторін.
  • Помідори також ретельно промити, видалити плодоніжку, нарізати кільцями, приблизно рівними по товщині баклажанным кружочкам.
  • В мисочці змішати майонез, пропущений через прес часник і натерту на дрібній тертці сир.
  • Додати в соус сіль, перець і спеції за смаком, перемішати.
  • Кружечки баклажанів викласти на деко (змащувати не потрібно), зверху намазати шаром часниково-сирного соусу.
  • Накрити соус кружальцями помідорів і запікати страву 15 хвилин при 200 градусах.

Смажені баклажани кружечками з часником і майонезом

Найпростіший (і від того популярний) рецепт смажених баклажанів. Овочі і соус готуються окремо, з’єднати їх треба безпосередньо перед подачею на стіл. Кількість часнику можна зменшити або збільшити, залежно від своїх гастрономічних уподобань. Також в соус можна додати будь-які пряні трави, свіжу зелень або спеції. Від цього блюдо стане ще більш ароматним і цікавим.
Інгредієнти:

  • 2 баклажана;
  • 70 г майонезу;
  • 3 зубчики часнику;
  • 40 мл рослинного масла;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Видалити хвостики баклажанів, промити овочі і нарізати кружечками.
  • Викласти нарізані баклажани в глибоку миску і добре посолити.
  • Почекати 5 хвилин, потім злити утворився в мисочці сік.
  • Обсмажити кружечки на добре розігрітому рослинному маслі з обох сторін.
  • Часник пропустити через прес, змішати з майонезом, сіллю і перцем.
  • Викласти готові баклажани на тарілку, змастити соусом, накрити наступною партією баклажанів.

Смажені баклажани на зиму без стерилізації

Взимку завжди хочеться побалувати себе вітамінним коктейлем. За допомогою такої простої консервації можна швидко зробити кілька баночок з овочевим салатом, основою для якого будуть баклажани. Блюдо виходить трохи гострим, тому краще їсти його разом з хлібом або нейтральним гарніром у вигляді каші або картопляного пюре. Відмінно підійде для закуски під спиртні напої.
Інгредієнти:

  • 2 баклажана;
  • 2 гірких перцю;
  • 100 мл оцту;
  • 1 головка часнику;
  • 4 болгарських перцю;
  • Сіль.

Спосіб приготування:

  • Нарізати баклажани кружечками по 1 см в товщину, промити, посипати сіллю і залишити на 1 годину.
  • У блендері подрібнити часник, гіркий і болгарський перець до однорідності.
  • Отриману заправку посолити і поперчити за смаком, змішати з оцтом.
  • Баклажани обсмажити до готовності, дати трохи охолонути.
  • Добре вмочити кожен кружечок в соус з перцю і часнику, викласти в банку.
  • При бажанні полити овочі залишками заправки, закрити банки кришками і зберігати в холодному місці.

Смажені гострі баклажани з овочами

Багатьом таке блюдо нагадає соте, але в ньому є одна відмітна риса. Всі інгредієнти доводять до готовності по черзі, відповідно, вони зберігають свій унікальний смак і аромат. Баклажани прекрасно поєднуються з усіма іншими овочами, які беруть участь у рецепті, і при цьому не губляться на їх фоні. Любителям більш гострих страв можна додати ще більше стручкового перчика і часнику.
Інгредієнти:

  • 3 баклажана;
  • 1 болгарський перець;
  • 2 цибулини;
  • 2 помідори;
  • ½ Склянки рослинного масла;
  • 1 пучок зелені;
  • ¼ Гострого стручкового перцю;
  • Часник;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Баклажани, цибулю, болгарський перець і помідори промити, обсушити і нарізати кільцями.
  • Посолити всі шматочки баклажанів, перемішати їх між собою і залишити на 15-20 хвилин.
  • Через зазначений час баклажани віджати і промокнути серветкою.
  • Смажити баклажани на олії до готовності з обох сторін.
  • Зняти баклажани зі сковороди і на їх місце помістити помідори, також трохи обсмажити з двох сторін.
  • Наступним етапом смажити кільця цибулі до золотистого кольору, потім – болгарський перець.
  • З’єднати всі обсмажені овочі в одній глибокій сковороді, посолити і поперчити за смаком.
  • Дрібно нарізати часник і гострий перчик, додати до решти інгредієнтів і ще раз добре перемішати.
  • Прикрасити блюдо дрібно нарізаною зеленню, подавати до столу остившім.

Смачні баклажани смажені, як гриби

Смак смажених баклажанів дійсно чимось нагадує гриби. Ніжна консистенція, яскраво виражений аромат і легкість продукту дозволяють з легкістю замінити звичні печериці. Можна використовувати це блюдо, як гарнір до м’яса або ж просто залишити в ролі закуски. Деякі і зовсім намазують смажені баклажани на хліб, отримуючи дуже ситні пісні бутерброди.
Інгредієнти:

  • 1 баклажан;
  • 1 пучок зеленої цибулі;
  • 2 цибулини;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • Кріп;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Баклажан помити, нарізати невеликими кубиками і добре посолити.
  • Через 30 хвилин баклажани віджати, злити зайву вологу.
  • Цибулю почистити і також нарізати кубиками, обсмажити на розігрітій олії до прозорості.
  • Додати до цибулі баклажани, смажити ще 8 хвилин, посолити і поперчити.
  • Перекласти готові овочі в салатницю, посипати подрібненим кропом і зеленою цибулею.

Швидкий салат зі смажених баклажанів

Якщо хочеться швидко перекусити, салат з баклажанів та помідорів стане відмінним варіантом, який не забере багато часу і вгамує почуття голоду, не обтяжуючи шлунок. Салатні помідори цілком можна замінити звичайними. Підійдуть також і помідори черрі. Відштовхуватися потрібно від того, які інгредієнти присутні в холодильнику, або ж від своїх власних кулінарних уподобань.
Інгредієнти:

  • 500 г баклажан;
  • 300 г салатних помідорів;
  • ½ Пучка кропу;
  • Оцет;
  • Рослинна олія;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Баклажани почистити, нарізати кубиками або брусочками, посолити і дати настоятися 30-40 хвилин.
  • Цибулю нарізати півкільцями, помідори – кубиками, подрібнити кріп.
  • В окремій мисочці з’єднати цибулю, кріп, оцет, добре перемішати.
  • Смажити баклажани, часто помішуючи, на рослинному маслі до золотистого кольору.
  • Додати до цибулі і кропу помідори і баклажани, посолити і поперчити салат.
  • Все добре перемішати і дати страві настоятися 20 хвилин в холодильнику.

Тепер ви знаєте, як готувати смажені баклажани. Приємного апетиту!
Смажені баклажани – це повноцінне блюдо, яке прекрасно саме по собі, так і в якості основи для кулінарних шедеврів. Цей овоч кладуть в соте, рагу або салати, роблять з них самі приголомшливі закуски і навіть консервують на зиму. Як приготувати смажені баклажани в тому чи іншому вигляді, підкажуть досвідчені кулінари і їх корисні рекомендації:

  • Шкірка баклажанів зазвичай гірчить, тому якщо, згідно з рецептом, їх чистити не треба, слід вимочити овочі в підсоленій воді протягом 1 години. Перед цим їх треба нарізати вказаним у рецепті способом;
  • Якщо ви вимочували баклажани в солоній воді, то під час приготування солити їх вже не потрібно;
  • Готовність баклажана можна перевірити за допомогою звичайної виделки. Якщо зубчики легко протикають овоч, значить, він вже готовий. Тим не менше після цього можна ще трохи обсмажити баклажан, якщо ви хочете домогтися хрусткої скоринки;
  • Якщо після смаження ви хочете продовжити приготування баклажанів в духовці, то деко змащувати не потрібно. На овочах і так залишиться достатньо масла;
  • Якщо ви готуєте закуску, складаючи овочі «стопкою», постарайтеся зробити все кружечки однієї товщини. Це додасть страві більш привабливий зовнішній вигляд і позитивно позначиться на смакових якостях.