Тісто для піци на кефірі – прості рецепти з фото

Швидкий салат зі смажених баклажанів

Якщо хочеться швидко перекусити, салат з баклажанів та помідорів стане відмінним варіантом, який не забере багато часу і вгамує почуття голоду, не обтяжуючи шлунок. Салатні помідори цілком можна замінити звичайними. Підійдуть також і помідори черрі. Відштовхуватися потрібно від того, які інгредієнти присутні в холодильнику, або ж від своїх власних кулінарних уподобань.
Інгредієнти:

  • 500 г баклажан;
  • 300 г салатних помідорів;
  • ½ Пучка кропу;
  • Оцет;
  • Рослинна олія;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Баклажани почистити, нарізати кубиками або брусочками, посолити і дати настоятися 30-40 хвилин.
  • Цибулю нарізати півкільцями, помідори – кубиками, подрібнити кріп.
  • В окремій мисочці з’єднати цибулю, кріп, оцет, добре перемішати.
  • Смажити баклажани, часто помішуючи, на рослинному маслі до золотистого кольору.
  • Додати до цибулі і кропу помідори і баклажани, посолити і поперчити салат.
  • Все добре перемішати і дати страві настоятися 20 хвилин в холодильнику.

Тепер ви знаєте, як готувати смажені баклажани. Приємного апетиту!
Смажені баклажани – це повноцінне блюдо, яке прекрасно саме по собі, так і в якості основи для кулінарних шедеврів. Цей овоч кладуть в соте, рагу або салати, роблять з них самі приголомшливі закуски і навіть консервують на зиму. Як приготувати смажені баклажани в тому чи іншому вигляді, підкажуть досвідчені кулінари і їх корисні рекомендації:

  • Шкірка баклажанів зазвичай гірчить, тому якщо, згідно з рецептом, їх чистити не треба, слід вимочити овочі в підсоленій воді протягом 1 години. Перед цим їх треба нарізати вказаним у рецепті способом;
  • Якщо ви вимочували баклажани в солоній воді, то під час приготування солити їх вже не потрібно;
  • Готовність баклажана можна перевірити за допомогою звичайної виделки. Якщо зубчики легко протикають овоч, значить, він вже готовий. Тим не менше після цього можна ще трохи обсмажити баклажан, якщо ви хочете домогтися хрусткої скоринки;
  • Якщо після смаження ви хочете продовжити приготування баклажанів в духовці, то деко змащувати не потрібно. На овочах і так залишиться достатньо масла;
  • Якщо ви готуєте закуску, складаючи овочі «стопкою», постарайтеся зробити все кружечки однієї товщини. Це додасть страві більш привабливий зовнішній вигляд і позитивно позначиться на смакових якостях.