Тісто для піци на кефірі – прості рецепти з фото

Тонке дріжджове тісто для піци на кефірі і воді

На кефірі виходить відмінне тонке тісто, яке складе гідну конкуренцію класичної італійської основі для піци. Кількість борошна в рецепті не зазначено, оскільки її слід додавати до тих пір, поки тісто не стане м’яким. Також воно не повинно прилипати до рук. Приблизно слід орієнтуватися на 3 склянки борошна. Всі інгредієнти перед додаванням в тісто слід нагріти до кімнатної температури.
Інгредієнти:

  • 700 мл кефіру;
  • ½ Склянки води;
  • 2 ч. л. цукру;
  • 2 ч. л. солі;
  • 3 ч. л. сухих дріжджів;
  • ½ Склянки рослинного масла;
  • Борошно.

Спосіб приготування:

  • Підігріти воду і розчинити в ній дріжджі (розмішувати дуже акуратно).
  • Додати до дріжджів цукор, розмішати до повного розчинення крупинок.
  • Залишити дріжджі на 15 хвилин, потім додати до них кефір.
  • Добре збити отриману суміш за допомогою віночка.
  • Борошно просіяти і поступово вводити в тісто, контролюючи його консистенцію.
  • Додати до решти інгредієнтів рослинне масло і замісити тісто.
  • Накрити миску з тістом харчовою плівкою або рушником, поставити в тепло на 1 годину.

Тепер ви знаєте, як готувати тісто для піци на кефірі. Приємного апетиту!
Тісто для піци на кефірі – це смачна основа улюбленого італійського блюда, яка завжди відмінно пропікається і доповнює смак начинки. Товстий або тонкий, м’який або хрусткий – будь корж можна зробити на основі цього продукту, лише підібравши правильний рецепт http://faynipani.com/smajeni-baklajani-recepti/ Mon, 22 Aug 2016 14:33:54 +0000 < ![CDATA[admin]]>
http://faynipani.com/?p=15475

< ![CDATA[Смажені баклажани – це дуже проста і при цьому універсальне блюдо, яке можна подати до столу в будь-який час дня. Вони чудово доповнюють і сніданок, і обід, і вечеря, служать корисним і легким перекусом, прикрашають святковий стіл у вигляді закуски або салату. Впоратися з їх приготуванням зможе навіть початківець кулінар, незалежно від вибраного рецепту. Щоб приготувати смажені баклажани, всього-то й потрібно, що нарізати овочі і обсмажити їх до золотистого кольору на рослинній олії. Вже в такому вигляді їх можна подавати до столу, доповнивши часниковим соусом або звичайним майонезом. При цьому існують і більш цікаві рецепти, які також готуються буквально за кілька хвилин. Смажені баклажани готують разом з будь-якими іншими овочами: помідорами, болгарським перцем, кабачками, цибулею, морквою та ін. Практично в кожному рецепті зустрічається часник, оскільки він надає страві особливу пікантність і чудово поєднується з головним інгредієнтом. Також можна додати сир, зелень, м'ясо, будь-які соуси і приправи. Найчастіше смажені баклажани виступають у ролі закуски, але при дотриманні дієти цілком можуть стати приємною альтернативою основного блюда. При бажанні смажені баклажани можна заготовити на зиму, використовуючи найпростіший маринад. При цьому баночки не потрібно навіть стерилізувати! Така консервація буде безцінним джерелом вітамінів в холодну пору року. Додати в неї можна овочі, прянощі, аджику і пр.