Сирники із сиру з борошном на сковороді пишні класичні – 7 рецептів з фото покроково

Дієтичні сирники з вівсяним борошном

Сирники з вівсяним борошном вам точно сподобаються, якщо ви є шанувальником вівсяної каші, особливо гарні вони на сніданок в теплому вигляді. Якщо не вдається придбати вівсяну муку, але таких незвичайних сирничків все ж хочеться, просто перебити в блендері до крихти вівсяні пластівці швидкого приготування. Можна використовувати пластівці зі всілякими добавками, щоб поліпшити смак страви.

Інгредієнти:

  • Вівсяне борошно – 60 гр.
  • Вершкове масло – 25 гр.
  • Сир – 500 гр.
  • Ванілін – 1 ч. л.
  • Яйце – 1-2 шт.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

  • На кухонному столі розкладіть все, що вам потрібно для приготування сирників з додаванням вівсяної муки.
  • В мисці сир розімніть вилкою, до нього додайте яйце, трішки солі. За смаком, цю масу підсолодіть цукром або медом, і ванільним цукром (або ж додайте ванілін). До дуже сухого сиру можна додати трохи сметани або ложку вершків.
  • Потім додайте вівсяну муку.
  • Щоб тісто стало однорідним, добре його вимісити ложкою або лопаткою.
  • Вологими руками зліпити сирники, рівні за розміром, надавайте сирників однакову круглу або овальну форму. Викладайте їх на розігріте масло в сковороду.
  • З двох сторін на невеликому вогні смажте сирники під кришкою, поки вони не зарум’яняться зовні, а всередині не пропечуться повністю.
  • Щоб прибрати зайвий жир з сирних сирників, їх можна викласти на паперовий рушник, а потім подавати до столу, поки сирники ще не встигли охолонути.
  • Приємного апетиту!