Сирники із сиру з борошном на сковороді пишні класичні – 7 рецептів з фото покроково

Як приготувати сирники з житнім борошном на сковороді?

Якщо ви в точності хоронити мете пропорції, які вказані в цьому рецепті приготування сирників на житньому борошні, у вас вийде рідкувате тісто, яке потрібно буде викладати на розігріту олію соняшникову або рослинне ложкою і смажити до готовності. Але якщо вам подобаються більш щільні сирники, тоді додайте більше борошна, зліпіть їх руками і смажте, як зазвичай прийнято.

Інгредієнти:

  • Сир – 400 гр.
  • Борошно – 4 ст. л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 2,5 ст. л.
  • Сіль – щіпка.
  • Розпушувач – 0,5 ч. л.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

  • Сирок розітріть з цукром, підсолити, вбийте туди яйця, і все змішайте до однорідної, рівної маси.
  • Далі в миску, де замішуєте тісто для сирників, потрібно додати житнє борошно і розпушувач і перемішати.
  • Масло нагрійте, ложкою набирайте тісто для сирників (або ліпіть їх руками) і викладайте на розігріту сковороду.
  • Сирники обсмажте з двох сторін до красивої рум’яної скоринки, можна смажити під кришкою, щоб просмаження йшла рівномірніше.
  • Подавайте готові житні сирники до столу гарячими. Особливо смачно їсти їх зі сметаною.
  • Приємного апетиту!