Сирники із сиру з борошном на сковороді пишні класичні – 7 рецептів з фото покроково

Як приготувати смачні сирники із сиру, сметани та борошна?

А ви знали, яйця зовсім не є обов’язковим інгредієнтом для приготування сирників? Якщо вам протипоказано вживання яєць або ж ви вирішили утриматися від цього продукту, тоді зліпіть сирники просто з сиру зі сметаною і борошном. Без яєць ця страва буде навіть ще ніжніше і пишніше, тому що яйця, завдяки своїй природній клейкості, надають тісту в’язкість і щільність. А щоб такі сирники легко формувалися, їх всього-то й потрібно, що потримати трохи в холодильнику.

Інгредієнти:

  • Сир – 300 гр.
  • Борошно – 4 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – щіпка.
  • Ванілін – щіпка.
  • Сметана жирна – 2 ст. л.
  • Рослинне масло – для обсмажування.

Процес приготування:

  • У чашу блендера викладіть сир, всипте до нього сіль і цукор у зазначеній кількості. У сирники не рекомендується додавати дуже багато цукру, так як цукор розтопиться від нагрівання, і під час смаження сирники розтечуться по сковороді.
  • Потім в блендер, додайте жирну і густу сметану і перебити масу до однорідності на максимальній швидкості.
  • Додайте борошно до масі з сиру і сметани, а також ванілін або якийсь інший ароматизатор. Додайте стільки борошна, щоб тісто трохи липло до рук (занадто велика кількість борошна зробить сирники дуже жорсткими).
  • Коли сформуєте тісто, його потрібно зліпити в кулю, а потім обернути харчовою плівкою і викласти на годину в холодильник, де вона успішно затвердіє.
  • Через годину прямо в плівці зліпити з тіста рулет, наріжте його на шматочки.
  • Зліпіть круглі сирники, кожен з яких можна лише трохи присипати борошном.
  • Смажте сирники в розпеченому маслі, на добре розігрітій сковороді під кришкою, з кожного боку до повної готовності, обтрусивши їх від зайвої муки.
  • Зазвичай сирники без яйця виходять не жирними, всередині вони м’які, а зовні мають приємну скоринку. Їжте сирники з запалі з жару зі сметаною або джемом.
  • Приємного апетиту!