Сирники із сиру з борошном на сковороді пишні класичні – 7 рецептів з фото покроково
Як приготувати смачні сирники із сиру, сметани та борошна?
А ви знали, яйця зовсім не є обов’язковим інгредієнтом для приготування сирників? Якщо вам протипоказано вживання яєць або ж ви вирішили утриматися від цього продукту, тоді зліпіть сирники просто з сиру зі сметаною і борошном. Без яєць ця страва буде навіть ще ніжніше і пишніше, тому що яйця, завдяки своїй природній клейкості, надають тісту в’язкість і щільність. А щоб такі сирники легко формувалися, їх всього-то й потрібно, що потримати трохи в холодильнику.
Інгредієнти:
Сир – 300 гр.
Борошно – 4 ст. л.
Цукор – 1 ст. л.
Сіль – щіпка.
Ванілін – щіпка.
Сметана жирна – 2 ст. л.
Рослинне масло – для обсмажування.
Процес приготування:
У чашу блендера викладіть сир, всипте до нього сіль і цукор у зазначеній кількості. У сирники не рекомендується додавати дуже багато цукру, так як цукор розтопиться від нагрівання, і під час смаження сирники розтечуться по сковороді.
Потім в блендер, додайте жирну і густу сметану і перебити масу до однорідності на максимальній швидкості.
Додайте борошно до масі з сиру і сметани, а також ванілін або якийсь інший ароматизатор. Додайте стільки борошна, щоб тісто трохи липло до рук (занадто велика кількість борошна зробить сирники дуже жорсткими).
Коли сформуєте тісто, його потрібно зліпити в кулю, а потім обернути харчовою плівкою і викласти на годину в холодильник, де вона успішно затвердіє.
Через годину прямо в плівці зліпити з тіста рулет, наріжте його на шматочки.
Зліпіть круглі сирники, кожен з яких можна лише трохи присипати борошном.
Смажте сирники в розпеченому маслі, на добре розігрітій сковороді під кришкою, з кожного боку до повної готовності, обтрусивши їх від зайвої муки.
Зазвичай сирники без яйця виходять не жирними, всередині вони м’які, а зовні мають приємну скоринку. Їжте сирники з запалі з жару зі сметаною або джемом.