Салат з куркою, ананасом, сиром – 10 покрокових рецептів з фото
Салат з куркою, грибами, ананасами, яйцем і сиром
Куряче м’ясо добре поєднується з смаженими або маринованими грибами, тому в цьому рецепті будемо використовувати печериці. Такий салат підійде як для повсякденного меню, так і для застілля з нагоди торжества.
Інгредієнти:
Печериці – 150 гр.
Куряче філе – 300 гр.
Сир – 100 гр.
Консервовані ананаси – 200 гр.
Часник – 2 зубчики.
Яйце – 2-3 шт.
Соняшникова олія – 1-2 ст. л.
Сіль – за смаком.
Чорний перець – за смаком.
Майонез – 80 гр.
Процес приготування:
Куряче філе відварюємо в підсоленій воді, при варінні додаємо до м’яса часник і спеції. Остигле м’ясо поділяємо на невеликі шматочки.
Яйця також необхідно відварити круто, один варений жовток залишаємо для прикраси салату, решта яйця дрібно рубаємо.
Кільця ананаса віджимаємо від соку і ріжемо кубиками.
Печериці промиваємо, нарізаємо тонкими шматочками, обсмажуємо на сковороді, перекладаємо печериці в миску для салату так, щоб туди не потрапило масло з сковороди. Для рецепту також підійдуть і консервовані гриби.
Сир натираємо на крупній тертці.
Підготовлені інгредієнти салату, печериці, курку, ананаси, яйця, сир змішуємо, заправляємо майонезом. Подрібнюємо до крихти варений жовток і посипаємо їм зверху готову страву, при бажанні додаємо кілька гілочок петрушки.