Салат з куркою, ананасом, сиром – 10 покрокових рецептів з фото

Салат з куркою, грибами, ананасами, яйцем і сиром

Куряче м’ясо добре поєднується з смаженими або маринованими грибами, тому в цьому рецепті будемо використовувати печериці. Такий салат підійде як для повсякденного меню, так і для застілля з нагоди торжества.

Інгредієнти:

  • Печериці – 150 гр.
  • Куряче філе – 300 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Консервовані ананаси – 200 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Яйце – 2-3 шт.
  • Соняшникова олія – 1-2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Чорний перець – за смаком.
  • Майонез – 80 гр.

Процес приготування:

  • Куряче філе відварюємо в підсоленій воді, при варінні додаємо до м’яса часник і спеції. Остигле м’ясо поділяємо на невеликі шматочки.
  • Яйця також необхідно відварити круто, один варений жовток залишаємо для прикраси салату, решта яйця дрібно рубаємо.
  • Кільця ананаса віджимаємо від соку і ріжемо кубиками.
  • Печериці промиваємо, нарізаємо тонкими шматочками, обсмажуємо на сковороді, перекладаємо печериці в миску для салату так, щоб туди не потрапило масло з сковороди. Для рецепту також підійдуть і консервовані гриби.
  • Сир натираємо на крупній тертці.
  • Підготовлені інгредієнти салату, печериці, курку, ананаси, яйця, сир змішуємо, заправляємо майонезом. Подрібнюємо до крихти варений жовток і посипаємо їм зверху готову страву, при бажанні додаємо кілька гілочок петрушки.
  • Приємного апетиту!