Салат з куркою, ананасом, сиром – 10 покрокових рецептів з фото
Смачний листковий салат з курки, ананаси і сиру
Що може допомогти добре знайомому страви заграти новими фарбами – звичайно його цікава подача. Листковий салат можна подавати як порційно, так і загальним стравою, але він завжди буде ефектно виглядати.
Інгредієнти:
Куряче філе – 200-300 гр.
Сир – 200 гр.
Консервовані ананаси – 150 гр.
Майонез – 100 гр.
Сметана – 70 гр.
Жовток – 1 шт.
Часник – 1-2 зубчики.
Спеції – за смаком.
Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Спочатку готуємо м’ясо. Курку можна відварити в підсоленій воді або запекти у фользі, не забудьте для смаку додати спеції і часник. Охолоджене м’ясо дрібно нарізаємо проти волокон.
Позбавляємо ананаси від соку, щоб зайва волога не потрапила в салат. Часточки ананаса ріжемо на невеликі кубики.
Сир натираємо на середній тертці.
З заздалегідь звареного яйця виймаємо жовток і подрібнюємо його з допомогою виделки.
Для заправки змішуємо сметану, майонез і подрібнений часник.
Коли всі інгредієнти готові, приступаємо до збору салату. Беремо широке блюдо, першим шаром викладаємо куряче м’ясо, змащуємо його заправкою, наступний шар – ананаси і знову змащуємо майонезно-сметанним соусом, потім посипаємо тертим сиром, змащуємо соусом і зверху посипаємо подрібненим жовтком. Залишилися часточками ананаса прикрашаємо блюдо.