Салат з куркою, ананасом, сиром – 10 покрокових рецептів з фото

Покроковий рецепт курячого салату з ананасом, волоським горіхом і сиром

Поєднання курячого м’яса і ананасів чудово доповнить пікантний смак волоського горіха. Салат буде в міру соковитим і досить ситним.

Інгредієнти:

  • Консервовані ананаси – 200 гр.
  • Волоські горіхи – 100 гр.
  • Куряче філе – 250 гр.
  • Сир – 150 гр.
  • Спеції – за смаком.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Майонез – 100 гр.
  • Рослинне масло.

Процес приготування:

  • Куряче філе відварюємо в підсоленій воді, за бажанням при варінні можна додати спеції і часник, так м’ясо набуде більш насичений і виражений смак. Чекаємо поки м’ясо остигне і ріжемо на дрібні шматочки.
  • З консервованих ананасів зливаємо сік, віджимаємо їх і ріжемо на кубики невеликого розміру.
  • Цибулю ріжемо на тонкі півкільця, відправляємо на сковороду і обсмажуємо на рослинному маслі, акуратно перекладаємо в тарілку, уникаючи перетікання олії зі сковороди.
  • Сир тремо на крупну або середню терку.
  • Горіхи подрібнюємо, але не перетираємо, можна порубати ножем. Щоб горішки були більш хрусткими, попередньо підсушуємо їх в духовці.
  • У велику миску кладемо інгредієнти: курку, ананаси, сир, цибулю і заправляємо майонезом, все добре перемішуємо. Зверху посипаємо крихтою з волоських горіхів, прикрашаємо листям петрушки або часточками ананаса.
  • Приємного апетиту!