Салат з куркою, ананасом, сиром – 10 покрокових рецептів з фото
Покроковий рецепт курячого салату з ананасом, волоським горіхом і сиром
Поєднання курячого м’яса і ананасів чудово доповнить пікантний смак волоського горіха. Салат буде в міру соковитим і досить ситним.
Інгредієнти:
Консервовані ананаси – 200 гр.
Волоські горіхи – 100 гр.
Куряче філе – 250 гр.
Сир – 150 гр.
Спеції – за смаком.
Часник – 2 зубчики.
Сіль – за смаком.
Цибулина – 1 шт.
Майонез – 100 гр.
Рослинне масло.
Процес приготування:
Куряче філе відварюємо в підсоленій воді, за бажанням при варінні можна додати спеції і часник, так м’ясо набуде більш насичений і виражений смак. Чекаємо поки м’ясо остигне і ріжемо на дрібні шматочки.
З консервованих ананасів зливаємо сік, віджимаємо їх і ріжемо на кубики невеликого розміру.
Цибулю ріжемо на тонкі півкільця, відправляємо на сковороду і обсмажуємо на рослинному маслі, акуратно перекладаємо в тарілку, уникаючи перетікання олії зі сковороди.
Сир тремо на крупну або середню терку.
Горіхи подрібнюємо, але не перетираємо, можна порубати ножем. Щоб горішки були більш хрусткими, попередньо підсушуємо їх в духовці.
У велику миску кладемо інгредієнти: курку, ананаси, сир, цибулю і заправляємо майонезом, все добре перемішуємо. Зверху посипаємо крихтою з волоських горіхів, прикрашаємо листям петрушки або часточками ананаса.