Салат з кальмарами – 10 найбільш смачних і простих рецептів з фото покроково
Покроковий рецепт приготування салату з пекінською капустою і кальмарами
Салат з кальмарами і пекінською капустою – це чудове смакове поєднання. Салат виходить дуже ніжним, легким і в той же час поживним. Він відмінно підійде для святкового столу. Здивує ваших гостей оригінальністю та вишуканими нотками морепродуктів!
Порції:8
Час приготування: 25 хв.
Інгредієнти:
Кальмар – 5 шт.
Капуста – 0,5 шт.
Яйце – 4 шт.
Лимон – ½ шт.
Апельсин – ½ шт.
Горошок (консервований) – ½ банки.
Майонез – 100 гр.
Петрушка – 3 гілочки.
Суміш мелених перців – ½ ч. л.
Лавровий лист – 1 шт.
Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Підготуємо воду для варіння кальмар: ставимо її на плиту, додаємо лавровий лист і, поки вона закипає очистимо кальмари. Закидаємо їх в киплячу воду на 1-2 хв.
Коли кальмари трохи охолонуть, наріжемо їх смужками.
Відваримо яйця. А потім дрібно наріжемо їх.
Промиємо капусту дрібно її нашинкуем. Складаємо в миску, помнем капусту руками, щоб вона дала трохи соку, скроплюємо соком лимона.
У салатниці змішуємо кальмари з підготовленою капустою і зеленим горошком. Додаємо яйця.
В тарілці змішуємо майонез з вичавленим соком апельсина і сумішшю перців (можна додати більше або менше за смаком). Розмішуєм.