Салат з кальмарами – 10 найбільш смачних і простих рецептів з фото покроково

Покроковий рецепт приготування салату з пекінською капустою і кальмарами

Салат з кальмарами і пекінською капустою – це чудове смакове поєднання. Салат виходить дуже ніжним, легким і в той же час поживним. Він відмінно підійде для святкового столу. Здивує ваших гостей оригінальністю та вишуканими нотками морепродуктів!

Порції:8

Час приготування: 25 хв.

Інгредієнти:

  • Кальмар – 5 шт.
  • Капуста – 0,5 шт.
  • Яйце – 4 шт.
  • Лимон – ½ шт.
  • Апельсин – ½ шт.
  • Горошок (консервований) – ½ банки.
  • Майонез – 100 гр.
  • Петрушка – 3 гілочки.
  • Суміш мелених перців – ½ ч. л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

  • Підготуємо воду для варіння кальмар: ставимо її на плиту, додаємо лавровий лист і, поки вона закипає очистимо кальмари. Закидаємо їх в киплячу воду на 1-2 хв.
  • Коли кальмари трохи охолонуть, наріжемо їх смужками.
  • Відваримо яйця. А потім дрібно наріжемо їх.
  • Промиємо капусту дрібно її нашинкуем. Складаємо в миску, помнем капусту руками, щоб вона дала трохи соку, скроплюємо соком лимона.
  • У салатниці змішуємо кальмари з підготовленою капустою і зеленим горошком. Додаємо яйця.
  • В тарілці змішуємо майонез з вичавленим соком апельсина і сумішшю перців (можна додати більше або менше за смаком). Розмішуєм.
  • Заливаємо підготовленої заправкою салат, додаємо дрібно нарізану петрушку, сіль за смаком. Розмішуємо.
  • Приємного апетиту!